Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 注意!!! 大家快拆電池,否則figure會生鏽 (War machine玩家要注意)

回復 104# terry1997

要掹條頸出來開的。
我都試過拆不開mark4個電池蓋,師兄話羅返去HT,但我唔想羅去∼我自己找風筒陣再用鉗就可以址出,但之前已經撬爛個蓋,所以先大膽嘗試∼之後去HT問門口個妹妹仔有冇得買電池蓋parts妹妹仔話無得買∼返回屋企念念下個妹妹仔未見過好似∼不如打電話問問∼點知佢話有得換∼不過左114日所以留parts一個月先可以取∼好彩問問姐∼唔係就比妹妹仔玩死∼:54:
回復 106# 百龍天舞

各位有買早期IRONMAN Mark I/II/III , Terminator T600/700, Albert Wesker
或各類有電池既figure的話,快 ...
twinsenckw 發表於 10-6-2010 12:18 PM

請問是換電池or 直頭唔入電???
mark vi 要唔要換?

thanks
回復 109# skyline123

其實所有電池放得太耐都有機會爆開
但因為ht 用果d實在太雞, 所以先至建議換過d新電

當然, 如果你想好好保存你隻mark 6 , 建議玩完之後拆電,
咁就萬無一失:36: