Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 注意!!! 大家快拆電池,否則figure會生鏽 (War machine玩家要注意)

類似油缸那個,在底部轉一轉,小心向下拉出來,不要拉太大力,電線會斷。
twinsenckw 發表於 21-6-2010 11:44 AM

twinsenckw兄:

有圖示嗎?
頭像被屏蔽
試試順時或逆時扭,扭小少少就可
頭像被屏蔽
入面情況還好吧?有漏水嗎?
我唔識整, 算了.........
我唔識整, 算了.........
布歐 發表於 21-6-2010 06:51 PM

入面有塊膠紙圈住粒電, 向下拉時可能會頂住
用要用尖咀鉗是旦一邊扭到盡 (因為我唔記得向邊邊=_=), 向下拉...
驚整花就先搵紙巾包住鉗頭先...

頭先上上下網,有粒電突然"拍"一聲爆開..唔係爆炸果種爆, 係膨脹之後 破殼而出..HAHAHA 我以為有人玩沙炮.........

唔知幾時會爆晒呢, 如果幾十粒一齊爆一定好好玩....:58:
頭像被屏蔽
隻T-600拆左.無事wa.:73:
我所有都連膠條都未除, 而家一次過要拆晒都幾係
包括 MARK 1-3 , 戰損版及tony , batman
隻隻有電池 ...
jit.timmy 發表於 10-6-2010 03:31 PM

:no:好唔得閒!
:(多謝通知。
好唔得閒!
多謝通知。
麥師 發表於 2-7-2010 01:58 PM

其實拆10隻都係拆左半個鐘到....
係TONY 隻腳花時間
多謝樓主提醒! 今日拆咗隻T-600,嗰兩位電已經出水
玩Hottoys啲嘢真係要留心!
多谢提醒!! 拆電池真的很多ht,predator,ironman t-600,700,dx-02,hyrobot,wesker,还有很多。。
拆了電池,check 到只是ironman mk3 old.ver。電池已经生鏽了。拆電池真的好难,每一个都要很小心,要不是就d 小小的零件烂。我的alberrt wesker neck belt 断jor..有多件工要坐!!真是头痛!!!:26::53::42:

多謝提醒!趁今天有時間check曬,得Mark II中招!Tony隻右腳痴死左開不到蓋,明天問問HT有沒有得搞!

What about batmobile?