Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 能與SHF一拼的[MegaHouse]宇宙刑事卡邦Space Sheriff GAVAN報告

呢只造型真系唔错,可以话系完美还原,可动又有SHF水平,不过就系贵左D,之前仲出过一款超人机既,如果距有一日出只电脑奇侠感我可能会中……(PS:问一下,卡帮唔系得一把剑?就算光剑同实剑分开,都只系两把,感另外果把咩来头?)
我都係卡邦粉絲, 但就點都覺得佢既定價貴, 同埋買佢一隻始終有種孤令令既感覺 (無rider咁大班人...) :52:
還有就係佢個pat pat 唔係咁好睇姐...:58:
thx for sharing, great pic & report!:71:
我也是卡邦fans (x 100000..); 不過, 如各大大所講: 定價太高.., 理性阻止入手:31:
雖然唔BUY佢個做型,但都十卜下先啦:)
ZIN 兄~~~你呢排真係好熱血~~~出咗咁多咁好GE分享帖~~~繼續努力呀~~~
但留意唔好飲咁多酒啦~~~對身 ...
Somebody_Ex 發表於 31-5-2010 10:17 AM

收到:77:~~some大
不過都要飲埋今日, 有長輩生日+公司人一起聯誼, 所以又要出動, 我都想唔飲, 但人在槳湖:66:........, 今日會早飲早散BAND早教豬. ANYWAY~多謝你支持鼓勵, 當初若無SOME大指教, 相信到E+都沒有一個精華.
d 隻 卡邦 整體黎講真係 "收貨" 的 ... 感覺上似係 同廠 之前出既 放大版.

(圖 from 人仔貓兄)
可惜,  ...
Vince 發表於 31-5-2010 10:20 AM

:43:好高興VINCE兄來支持~ 對唷~整體收貨, 隻卡邦帶左個小驚喜比我, 玩完佢之後最想既野係廠商出埋佢架坐駕同埋佢兩位紅AND藍戰友.
      若果佢係唔OK我一定直斥出來, 免得同好兄弟浪費銀彈,  電鍍方面真係有D想拿出去現在流行既幫人電鍍格仔鋪試攪.
看過大大的報告才知道這隻卡邦意外地不俗! 仿亮燈頭很有味道~
感謝報告~

嗯...如果價格能下調一點的話....:44:
睇落同shf差唔多就是了:71:
:71:
限定價錢,SHF享受。。。
貴0左D姐:38:
限定價錢,SHF享受。。。
貴0左D姐
Dick.Po 發表於 1-6-2010 11:49 AM

YA~ 如果做埋電鍍就真係收貴D都唔介意, E+睇佢會唔會出埋架車車配人:handshake:
收到~~some大
不過都要飲埋今日, 有長輩生日+公司人一起聯誼, 所以又要出動, 我都想唔飲, 但人在槳 ...
ZIN 發表於 31-5-2010 02:25 PM
我自問飲酒功力都唔會太差架~~~係以前修練出黎GE~~~有時都要應付吓啲"不時挑戰"~~~不過底線係一定唔可以醉~~~:DD
只要你個分享帖有心有誠意~~~表達得體有條理~~~加上精美圖片輔助~~~邊個睇到都想錫你一啖~~~:love:
正!!!
Look is good but color marking (QC) is bad............. :56:

My brother and I love this charactor very much but after checking serval boxes.............. Give it up............. :70:
Look is good but color marking (QC) is bad.............

My brother and I love this charactor ...
Douglas.M.Saint 發表於 1-6-2010 02:06 PM

tak哥~ 我前晚都柬左2盒才入手, 真係抗拒唔到宇宙刑事:no: , 就咁連盒拿上手一定會認為QC同上色真係唔算好, 但係開左盒會心跳快左, 如果你同哥哥都好中意, 真係推介入番隻擺下, 當然一定要柬, QC比較參差, 所以我都講佢仲有好多進步空間. 送你一張我將佢同rider一齊DISPLAY既相. 出奇地佢無輸到比其他rider(比卡邦搶哂鏡)..., 仲一枝獨秀咁望住我,  may...be給到你點推動力, 細佬我一定唔敢老點tak哥:handshake: