Toysdaily 玩具日報

查看: 34891|回復: 69

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.16~~~牙之記憶~~~Fang Joker

當主人有危險的時候~~~會突然出現作出拯救~~~ 一隻可以自我行動的記憶體~~~Fang Memory~~~菲利浦的守護者~~~:handshake:

Double 第十六話登場的新型態~~~Fang Joker~~~結合了菲利浦的守護記憶體 Fang 和翔太郎持有的記憶體 Joker 變身而成~~~和 Cyclone Joker 不同的是菲利浦今次變成了身體~~~而翔太郎變成靈魂~~~:78: Fang Joker 的力量比 Double 原本的九種型態更強~~~初試變身時幾乎駕馭不了 Fang 暴走殺敵的天性~~~但後來在二人一心的果效下~~~終於成功控制了 Fang 的力量~~~變成了 Double 第十個型態~~~:$   今次不談那麼多劇情了~~~各位 Double Fans 應該比我更清楚~~~來看一看這款剛推出的 SHF 人偶吧~~~:DD

玩具配件包括有十一隻可以換的手掌~~~五款左邊黑色手和六款右邊白色手~~~比 Cyclone Joker 的八隻還要多出三隻~~~:) 另有 Arm Saber~~~Shouder Saber 和 Maximum Saber 各一支~~~但需要先拔出手掌或腳掌才可以換上~~~這裡各位可要小心一點~~~第一是太大力有可能會弄壞手腳掌的關節~~~第二是手腳上的尖銳角位可能會弄傷自己手指呢~~~:( 而 Shouder Saber 可以拆下來作回力標用~~~重現劇中擲出 Shouder Saber 的一幕~~~:handshake:

裝上足踝上的 Maximum Saber 可以重現必殺技 Fang Straizer~~~相當有型呢~~~:$ 今次 FJ 品質管理比之前 Double 的好~~~黑色部份在胸甲~~腰部和肩甲上均加噴了一層消光黑色~~~而白色部份幾乎全身都有噴上一層白色~~~只有手臂和關節位置沒上色而已~~~全身檢查後亦未見有積油~~氣泡或塵粒出現在油漆上~~~只有輕微甩油和上色出界~~~值得一讚~~~:78: 額上的觸角用上硬身膠~~~終於沒有了"水口位"~~~夠銳利但要小心墮地後折斷的悲劇~~~一雙複眼又大隻又夠晶亮~~~看起來真的非常醒目~~~另外腰上的 Fang Memory 造工亦很精緻~~~真是要加點分呢~~~ :handshake:

後記: 大家要留意~~~今次 Fang Joker 同埋 G3X  GE 水貨原來已經無 Decade Final Attack Ride 卡送啦~~~咁我點樣整 Final Attack Ride 個情境呀~~~笨大你好嘢~~~:unhappy: 至於今次 QC 大家只要小心檢查有無明顯上色出界或者甩油等應該可以啦~~~:51: 而係你揀貨時可能會見到腿部或者胸甲上面好似有啲"水漬印"咁 GE 嘢~~~有時重好大撻添~~~:( 果啲原來唔係水漬或者甩油黎~~~只係白色油同個透明吸塑膠啜住所出現 GE 情況~~~只要返去打開個吸塑膠蓋就會唔見哂架啦~~~:) 股關節同 Gills 一樣比較啜同緊~~~我自己就用咗少少 WD40 點落去個 Ball Joint 度令佢哋順番啲~~~唔係玩玩吓扭斷咗就大件事啦~~~:no: 最後一提 GE 係今次個外盒設計得好靚~~~白色盒印上閃色字~~~:handshake: 總結 Fang Joker 係一隻非買不可GE SHF ~~~除非你唔係 Double Fans 或者無買開 SHF 啦~~~:71:

今次影相時發現反差好大~~~白色影到 detail 位時~~~黑色就無哂嘢睇~~~到黑色影到 detail 位時~~~白色又會爆光~~~可能係我技術太差關係啦~~~影得唔清楚請各位多多包涵~~~:(
咁快手:Q ,扑:$
靚相:71:
正正正正正正!!!!!!!:71:
Some大,就係你哩個貼,我就一陣買佢番屋企:blame:
:71:
冇卡送...搞錯:56:
TARGET~ :shiny:
Some大,就係你哩個貼,我就一陣買佢番屋企
timothy276217 發表於 28-5-2010 11:40 AM
祝你成功入手~~~:)尋日 FJ 好似搶咁~~~:55:
正正正正正正!!!!!!!
cliff_tangc 發表於 28-5-2010 11:38 AM
靚相
自由之翼 發表於 28-5-2010 11:25 AM
咁快手 ,扑
yugi 發表於 28-5-2010 11:24 AM

多謝j支持~~~:)
支持支持
睇下精X有冇返貨先
冇卡送...搞錯
aesopq 發表於 28-5-2010 11:43 AM
我特登問多一次~~~鋪頭話今次無跟埋卡~~~:oh:我聽到都好失望~~~希望遲啲有番得送啦~~~:help:
TARGET~
一舊仔 發表於 28-5-2010 11:45 AM
支持支持
睇下精X有冇返貨先
怪物et 發表於 28-5-2010 11:55 AM
多謝支持~~~:)
多謝j支持~~~
Somebody_Ex 發表於 28-5-2010 11:47 AM

you are welcome!!! support下分享會我啲相la:)
冇卡送...搞錯
aesopq 發表於 28-5-2010 11:43 AM

x2:ice:
十卜:)SOME大影得好令
:angry: ... fang joker 個 關節 居然跟反 色 ....