Toysdaily 玩具日報

查看: 5759|回復: 19

[分享討論] Decade & W 2010

有冇大大睇左?

小弟睇完, 好失望, decade 個故事完全埋晤到尾, 爛得很, 惡搞.....:70:
都好過All Rider vs 大Shocker既.....

W 嗰半ok喎,有吉川做白衣人~

睇左,小弟對Decade開頭充滿期待,但後期爺爺同嗚嚨又搞咩大修卡,:30:最刻突係無啦啦彈左個電波女出黎&Decade將劍變左做武器秒斬龍騎等等.....:31:總覺得同第31話後的劇場版預告大大不同。(好似比人改左咁:63:......)一句講曬:"我接受唔到咁爛!":53:
我都睇左了...劍係敵人既時候都可以比人變身真係有點過份...decade d超必好似可以無限出咁...其實都唔明點解tv板結尾打打下會跳左去呢個劇場板既開頭...到底tv板diend最尾向decade開槍係點呢???其實宜家呢個都唔係一個埋尾....亂up一通...
睇左,小弟對Decade開頭充滿期待,但後期爺爺同嗚嚨又搞咩大修卡,最刻突係無啦啦彈左個電波女出黎&Decade ...
原居民Mk-2 發表於 18-5-2010 07:20 PM

真係爛到離晒罩....,:72:
至少交待下:
1. decade的由來 (all rider vs 大修卡中, 講decade其實係大修卡既大首領, 這就是decade 的由來嗎....??)
2. 嗚嚨究竟係乜水? 點解咁憎decade?
3. 東海的由來; 同點解佢係TV時對decade好似了解, 經常同decade爭野玩, 但電影度又完全解答晤到夏海對decade既疑問, 對士D野一無所知咁.....
定係小弟睇完都晤知呢?:26:

其實 2010 movie 大戰 decade part  "紅渡" / 瀨戶史康 講出左個重點
"decade ..............沒有故事" :59:
睇左,小弟對Decade開頭充滿期待,但後期爺爺同嗚嚨又搞咩大修卡,最刻突係無啦啦彈左個電波女出黎&Decade ...
原居民Mk-2 發表於 18-5-2010 07:20 PM

佢超級修卡個造形好似d街霸人物:(
回復 7# shingo_y2k

所以咪話埋得爛......
佢超級修卡個造形好似d街霸人物
yugi 發表於 2010-5-19 11:48

同感......:69:
忽然又醒起另外疑圈:
kivala點解會出現, 出現既原因係????
decade 實在留下太多謎, 哩鑊野要拉秋官,謎女郎幫幫手:45:
老實講
我睇拉打
好少理劇情
通常好留意 佢點變身/爆大技^^
尤其主角叫戈下 "變身"  好深刻^^
只為睇W而睇…
decade真係世界既破壞者…真係無故事。
最正係夠膽認!睇佢既自己真係犯賤!
well,咁樣ULTRAMAN THE MOVIE比呢兩套RIDER電影好好好多:45:
well,咁樣ULTRAMAN THE MOVIE比呢兩套RIDER電影好好好多
garykuga 發表於 22-5-2010 03:58 PM

Yes!  It is true!  The 2010 movie of Ultraman is the best!

Decade.................. WTF!!!!!!!!!!!!!!! :53: