Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: warxv

[分享討論] 趨之若鶩??~IRON MAN & WAR MACHINE 6”~

bond123,roystoy:
聽聞暑期會有貨返,希望你到時順利入手啦.

Major375,山吹老師:
我主要都只是油過金色同銀色的部份,兩隻都是用郡氏油性油,最普通的金,銀色.
至於郡氏有些強調有金屬感的金,銀色我反而覺得不太好用...
紅色基本上無乜點處理,只是有些地方用了郡氏的透明紅去補補油.
腳踝的BALL-JOIN我只是同了比模型用的現成配件,如果用REVO的關節效果肯定更好!!

cybaster:
入手前我都是喜歡WM多一點的,不過入手之後我就喜歡TONY多D.

himhimhim74:
THX!!

蜘蛛聖鬥士:
金油是郡氏的.有些強調有什麼金屬效果的我反而覺得唔好.
MK-VI真係正D的.

玩具烈士-奇雲:
大家吹下水,乜都講下就是.
HASBRO呢幾年比玩具迷的驚喜真係唔系,TF就是一當中很叫人感到亮眼的.
價格方面其實美日都升左唔少,呢個問題真係無法,由生產成本至匯率都是導致升價的原因.只有"擇善固執"了.

francis_lks:
電影其實對TONY的描寫都唔少的,不過都是比較輕鬆的,比人我感覺似開玩笑多D.
如在議會一場,其實見到TONY個一份老謀深算的.
最尾一場就真係點講,感覺上都係唔多夠,打多陣都會睇得開心好多呢.

14兄:
你有此要求,不日補上.
不過如果有REVO的JOIN應該會有更好的效果.

wilson3a10:
你頭像架FIRE FLY(有無認錯??)都好正!
bond123,roystoy:
你有此要求,不日補上.
不過如果有REVO的JOIN應該會有更好的效果.
...
warxv 發表於 18-5-2010 03:05 PM
Thanks.:77:
Tony係一班superhero中人格最不成熟既一位(所以個report話ironman可以加入avanger, 但tony唔得), 所以先至要花咁多時間去講佢點樣成長(但都係成長左少少而已), 最後Tony根本仍是個bady啊... (只有果份小小的正義感合格)

要睇IRONMAN大打特打可能要等到2012了...
我想問下個包裝係點既?
頭像被屏蔽
竟然錯過了咁正既post,而家先見到:71:

正:71:
我都好有興趣知腳ball joint點整:77:
我換左腳踝關節,更換Revol關節或HobbyBase關節.

:)
14兄:
已經有人幫我補左圖了,佢的改法更好,係工程上比較大一點.

francis_lks:
電影中將TONY描寫得好任性,係自信同不顧後果之間行事.作為一個觀眾我覺得比一些一臉正義的英雄更有為趣,
至於成唔成熟的問題,有些人就是要別人在一個框框之中如行事要深思熟濾,瞻前顧後,顧全大局,殺身成仁........等才叫成熟,這方面小弟不敢認同.
期待2012的大戰.

CK1984:
掛咭來的,一般咁多年HASBRO由3.75至6吋都是咁上下個D款式.

無明:
THX!下面有人補左圖了,佢改得更好.

Major375:
THX!你改得比我更好呢!
回復 37# warxv
加多張

多謝!!!:35:
回復  warxv
加多張

多謝!!!
Major375 發表於 19-5-2010 04:25 PM
:77:Thank you CHing.  The effect is terrific!:D 除了足踝還有否其他改動?
回復 39# F-14
胸部更換左HobbyBase關節.

添加胸部活動能力.

頸部添加左Revol關節或HobbyBase關節.
Tony係一班superhero中人格最不成熟既一位(所以個report話ironman可以加入avanger, 但tony唔得), 所以先至要 ...
francis_lks 發表於 18-5-2010 05:21 PM

依家唔駛等 2012 喇,
6月17有得睇~~~~~{:2_112:}
回復  F-14
胸部更換左HobbyBase關節.

添加胸部活動能力.

頸部添加左Revol關節或HobbyBase關節.
...
Major375 發表於 21-5-2010 05:31 AM
:$I see!  I asked so because I note that your pose is very natural than the original product!:71:  Thanks for your sharing!:77:  
P.S. Sorry for "hijacking" Brother 15's post.:64:
回復 40# Major375

改得好.等我又學下咁改先