Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 趨之若鶩??~IRON MAN & WAR MACHINE 6”~

:71:nice report
好文采!
:71:
VERY VERY DETAILS REPORT, THX A LOT!!!!!
手榴蛋包飯:
呢一對我本身都有點覺得可能是takara開發的...

sk9091,ZIN,kaio7,DIEND,Borbor,neoneo,AK30:
thx!

常威,小恩:
我都係朋友幫手入的,聽聞要7~8月先再有貨返.

玩具宅人:
個小朋友著晒hasbro的產品在身上的,而且其實總共出了兩次.

玩具烈士-奇雲:
多謝意見.
美日玩具就可動的問題有點羅生門...因為我都有稍為留意過,有些設計是出於那裡先的,去到action man,micro-man那時代就牽涉到hasbro同takara這連環.有點難說誰先誰後.
至於雕功方面,量產的恐怕大家講的是大約起於80年代的Mcfarlane了.關於Mcfarlane我好幾想講下,有機會開一篇.不過可以說近年有幾可你見佢出可動的公仔又出得靚的??
個人來說美日雕功上有風格問題,你話細緻日系一般細膩一點,不過放在量產時美系的大刀闊斧風格有時會更為特出.

mr.elljay:
係阿某人出手我先有一對的,聽聞要7~8月先再有貨返,到時都過晒氣了.

MMB:
有沒有留意其實個小朋友在頭段已經出過一次.

連敗兄:
AVENGER要2012先有,睇住IRON MAN先啦,都幾好睇的.
:71:很有心思嘎玩評,兩隻都好正,希望有機會入翻只啦,haha,thanks for share!
你D相同D金油都好靚!:71:
你隻6寸iron man用左哪個品牌的金油同紅油?
腳踝換左Revol關節?
我都想買D來油下.:73:
玩具而言,經warxv兄油过之後争好遠,實物见左之後不太想入的,但經這一毒.相信已發作,请 warxv兄分享下用乜油?問題同樓上一樣,ANYWAY NICE PHOTO:71::71::71:

好正好靚呀~~~~
我還在找War Machine呀~~~~

因為個人只愛WM而不喜歡Mk-VI
:71:
great pic & report!:71:
睇後, 本已死的心, 又再次復活起來 (我要入手呀..):63:
大大我都想知你隻金油係邊隻? 處理得好靚!!
睇完你 d 相我都完全喜歡上隻 mark 6 並遠超 wm~~
warxv大大~~ 你講得幾有道理! 我都認同你既看法!
無法~~ 我日玩同美玩都有買! 美玩係對英雄既情意結...
同埋眼看日玩去到一個氾濫同價錢高得要很既地步我都怕怕了!!!
美玩既發展係過去十年間...係一個好重要既里程! 無論toybiz dc direct同hasbro~
見住佢地發展!!!! 受惠的當然係我地消費者吧!
講套戲呢, 我都睇得好開心, 唔係因為D 特效而係角色之間既對白, Tony真係好鬼搞笑.
至於隻老大咁弱, 可能係因為開發時間不足, 又或者係HAMMER既技術太流(似乎係量產兵既強化型, 以高達世界黎講雖然紅渣比綠渣強但性能上都係差過高達). 不過其實BOSS從頭到尾都無意思殺TONY, 佢只不過想自殺順便挫下TONY既銳氣.(一直話TONY: you lose)
:@ Almost  miss this great post tim!  :64: Brother 15 would you advise how you add the ball joints, pls?  They make the figures look even better!:handshake:

呢個正啊