Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 4 月 總結自己所作所為!

做得好:71:
我只有樓主4月總結其中3盒.........:(
我今個月都入咗GX-53仲係2隻TIM.
max紅蓮呀~~
頭像被屏蔽
好豐富的收穫~ :)

不過在主版齋POST盒對TD版主而言有時是罪無可恕的。:53:
樓主你既所作所為...簡直......令人羨慕呀{:3_144:}
不過用樹脂膠,變多幾次d螺絲又鬆晒,又好易爛,仲心痛^^"
紫月葵 發表於 1-5-2010 04:24 PM
小弟曾經想入佢隻Gunbuster普通版....見二千全新即刻跑去提款機前,點知定一定神....都係放棄左....轉頭仲比人買埋...:56:
今日5月2日,我仲未出手買玩具.....剩係訂左gills限定電單車.....:o
頭像被屏蔽
小弟曾經想入佢隻Gunbuster普通版....見二千全新即刻跑去提款機前,點知定一定神....都係放棄左....轉頭仲 ...
323 發表於 2-5-2010 08:57 AM

其實半眼既野(complete change)優點係比例好同唔駛拆件換件,而且有佢獨特既變形設計,但缺點就係用料問題,受唔住佢呢種變形設計,甚至連擺同換pose都唔得
如果係gunbuster,無視下身細同要拆底板問題,SOC果隻玩起上黎爽太多
今日5月2日,我仲未出手買玩具.....剩係訂左gills限定電單車.....
323 發表於 2-5-2010 08:59 AM

因為每個月的玩具集中在月尾先出MA,到了月尾你的所作所為就會"罪大惡極"了:x
:77:入左好多好野
其實半眼既野(complete change)優點係比例好同唔駛拆件換件,而且有佢獨特既變形設計,但缺點就係用料問題 ...
紫月葵 發表於 2-5-2010 10:31 AM
講開 Gunbuster 我都係上來 TD 經各大大們大力推介下,自己膽粗粗走去入(因為我當時完全唔識佢的),入手後發現佢勁正,再睇埋佢套劇場版之就中哂毒....

其實我係有齊兩套盒蛋齊所有限定,有機會再同大家分享啦!
講開 Gunbuster 我都係上來 TD 經各大大們大力推介下,自己膽粗粗走去入(因為我當時完全唔識佢的),入手 ...
323 發表於 2-5-2010 11:31 PM
話說現有既SOC產品中我有興趣既只有初代三一(冇得變,純粹毒)、六神、gunbuster、超獸…呢幾隻大野

初代三一係睇家父幾時出手姐(其實中初代三一毒最深既係佢)

六神個設計可以將對大手收入細腳裡面夠正,但睇完d review之後,興趣係仲有既,但唔再係必入物,始終覺得個機關仲未值而家個價

超獸…已完全放棄,純因本身個機設問題,隻鷹可變大頭幾得意,但另外兩隻只係做對拖鞋,根本一d"合體味"都冇。學某個鬼佬評論d勇者系列咁:『唔通對鞋入面有powerpoint?』

最後既gunbuster,呢隻除左下身細左少少之外我冇其他批評,起碼果兩塊"底板"對我黎講問題唔大,不過仲未遇岩價姐