Toysdaily 玩具日報

[詢問] 自護公國嘅綠色Rx-78!!

之前響論壇見有大大提過ps2隻基利之野望入有出現過一隻自護嘅綠色RX-78

唔知有無好心嘅大大提供多d有關資料呢?

例如插圖,配色,機設,武器等

小弟希望可以整返一隻...

多謝各位
謝謝大大幫忙!
唔係PS2基力之野望,係Wonder Swan「基力之野望•蒼星之霸者」,設定上,佢係用渣古系嘅綠色塗裝,基本上用返高達自己嘅武器,但個盾就改用格魯哥,你可以去google search:蒼星之霸者,cut咗幅圖俾你,睇住先啦~

有個日本網站,ザクと一年戦争 ,呢度係講1/400 GUNDAM Collection,但資料算係好詳盡~有興趣自己睇吓啦~
A.E. Media http://www.aemedia.org/ 呢度都有好多~
回復 4# siegheil

多謝大大指出錯處及提供資料!
怪怪的...
我覺得K-11哩隻Zeon配色靚D~~

其實我都唔鐘意色,如果用格魯哥隻綠色可能會好睇啲,但渣古果隻,真係怪怪地~

P.S.  日本1/400 Gundam Collection 網站ザクと一年戦争 圖片

自護軍高達與渣古II F型配色比較~
回復 8# siegheil

多謝大大, 不過唔知點解d圖睇唔到, 個website又開唔到, 有d可惜....
個人好鍾意祖高達個型....所以整一隻自諼高達, 都係完成個人mg版 rx-78 full collection 目標之一.
我覺得K-11哩隻Zeon配色靚D~~
Tasuku 發表於 22-4-2010 10:14 AM

個logo係靚,
不過遮住左個字