Toysdaily 玩具日報

[分享討論] K-ON! 第二季... 首播!... 番外編(2) - 訪問! & 映画化決定!

第5話 - 留守...

小憂喱個表情... 真係萌死人...

但係查實唔係第一次家姐唔响屋企嫁啦 (輕音部合宿)... 都係梓喵同小純提佢囉...

梓喵先輩教喱個手指操... 大家做得到嗎?...

喱對路人學妹... 係雙胞胎嗎?...

小憂... 梓喵... 小純... 會係出年嘅輕音部成員嗎?...

是日Wallpaper?...

呵呵呵...

小櫻上
小純下集都有, 唔通鋪定路出figma:56:
第五集
滿滿的梓喵~滿足~~~~~:$
小純真係7.7到爆開:70::70:
唔好比人出咁多場呀
會降低晒我睇K-ON既意欲
小純下集都有, 唔通鋪定路出figma
機體 發表於 2010-5-6 00:18

可能都未定....:66:k-on真係一個大坑....:44:
唔好呀!!!!!!!!!!!!!!
我唔想見到e個柒頭角色
快d同我del個e個角色佢呀:53:
小純下集都有, 唔通鋪定路出figma
機體 發表於 6-5-2010 12:18 AM

話唔定架
可能佢會入輕音部前來個大改造:73:
我睇得出小純改造後一定靚女黎:71:
最好憂都入埋:35:
頭像被屏蔽
唔好呀!!!!!!!!!!!!!!
我唔想見到e個柒頭角色
快d同我del個e個角色佢呀
koon008 發表於 2010-5-8 10:09

其實小純唔錯呀:35:
#6 梅雨

又是穩穩陣陣的一集。

除了#2同#4,第二期風格主要都係描述平平淡淡的日常生活,已經唔少人喊悶…

對於輕音粉絲的我,卻依然看得很滿足快樂~ :51:
#6 梅雨
又是穩穩陣陣的一集。
除了#2同#4,第二期風格主要都係描述平平淡淡的日常生活,已經唔少人喊 ...
太陽之牙 發表於 14-5-2010 01:39 PM

平平淡淡休休閒閒先至係K-ON!! 嘛...

雖看似無所事事咁一集... 但啲吐嘈位都很好笑...

喱集睇到Yui係一個好幸運好幸褔嘅女生...

由於原作漫畫去得太快... TV版加上大量原創劇情的確無可口非... 暫時嚟講都唔太離譜... 不過漫畫版二學年末嘅「Mio被跟蹤事件」就跳過咗... 有啲失望...

不過下一話係講Mio... 唔通會講翻喱件事?...

呵呵呵...

小櫻上
「Mio被跟蹤事件」似乎在下集以回想形式出現…始終呢一段係原作中一個重要事件。

K-ON!漫畫原作部份已經唔夠用,京都仲係咁刪減原作,真係…:53:

完全係講Yui嘅一集...

Yui慘變落湯雞嘅連環過程...

輕音部嘅負面資產...

平澤同學... 做乜著成咁樣上堂呀?...

小律做乜整個咁嘅表情?...

小唯又做乜咁樣嘅?...

原來梓喵興趣係網上購物...

梅雨天... 兩姊妹响屋企彈下結他唱下歌仔... 真溫馨...

今次實萬無一失啦...

但係...

吉太... 你今晚好同伊沙貝拉好好相處喇... 春宵...

吉他一晚無返屋企姐... 都唔使擔心到磨爪卦...

終於見翻吉太... 你睇Yui幾咁開心...

不過... 都唔使攬住上堂卦...

伊沙貝拉... 卦心死我喇...

次回!... 茶會... 會係Mio篇嗎?...

呵呵呵...

小櫻上

頭像被屏蔽
原來漫畫版有這一話,我miss左了
但再睇一睇第二期漫畫都唔太覺有
tf-autobot 發表於 17-5-2010 09:55 PM

當然啦... 「跟縱事件」响2學生結業之前... 漫畫版單行本第二期都未講到...

小櫻上