Toysdaily 玩具日報

[分享討論] K-ON! 第二季... 首播!... 番外編(2) - 訪問! & 映画化決定!

終於睇左啦 好萌(磨air~)
吾知點解,我覺得呢個做型超掂~~~~!!!!!!!清純的淡淡誘惑....

太陽之牙兄...我偷了你的gift圖 ...
takeshi 發表於 7-4-2010 03:26 PM

幅gif圖我都係撻自日網…:shy:

呼應原著漫畫講到紬同梓發生特別關係~ :35:
聲優都唔錯o加

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
小發現...

Title Logo 原來有分別...

第一季...

第二季...

不是指有圈沒有圈... 而是第一季是「けいおん!(K-ON!)」... 第二季是「けいおん!!(K-ON!!)」... 多了一個感嘆號... 那「!!」是「2」的意思嗎?..

呵呵呵...

小櫻上

相信您提出既POINT「!!」= Season「2」

正...多謝分享:$:71:
幅gif圖我都係撻自日網…
太陽之牙 發表於 8-4-2010 01:23 AM

icic..thanks anyway~:77:

新角色?!真定假呢?:?
http://v.youku.com/v_show/id_XMTU4OTk3MDMy.html
icic..thanks anyway~

新角色?!真定假呢?
takeshi 發表於 8-4-2010 05:08 PM

三浦茜... 同人創作... 假的...

第一話都已經講明「現在我們5人已經足夠了...」... 那何以又加人呢?...

到目前為止... 原作裡... 「放課後Tea Time」的成員只得5名... 但不排除日後因商業理由而增加人物... 動畫版有原創角色機會是有的...

小櫻上
三浦茜... 同人創作... 假的...

第一話都已經講明「現在我們5人已經足夠了...」... 那何以又加人呢? ...
小櫻 發表於 8-4-2010 05:13 PM

因無睇過comic,以為可能係後期殺入:(...是假就好了..我都覺得依架5人巳夠..謝解答!:)
回復 20# 小櫻

大大果然眼利, 我看時第一眼也沒留意XD

間接kiss~ :35:
方才好奇到Amazon.jp看看...

找《K-ON!!》的Blu-ray...

發現已經有 Vol.1~9 的預約了...

けいおん!!(第2期) (Blu-ray) Amazon.jp 預約

以第一季 Blu-ray 版一卷二話的計... 預約到第9卷的話起碼已經有18話... 如是者今次的《K-ON!!》起碼不是一季目了...

真是可喜可賀...

呵呵呵...

小櫻上
方才好奇到Amazon.jp看看...

找《K-ON!!》的Blu-ray...

發現已經有 Vol.1~9 的預約了...

以第 ...
小櫻 發表於 9-4-2010 03:22 PM

K-ON! 第一期 Blu-ray 每卷時間: 48 分 售價 ¥ 7,980

K-ON!! 第二期 Blu-ray 每卷時間: 72 分 售價 ¥ 8,400

第二期BD每隻多24分鐘,有人估會多一集,即係一隻BD有三集,九隻有27集…

不過賣貴果少少會送多一集,有咁筍嗎…?

今期最少都會有18集了,即係好多京阿尼原創劇情,唔知會唔會講到故事結局唯吸毒自殺,澪做情婦,被拋棄後變家裡蹲…:69:
今期最少都會有18集了,即係好多京阿尼原創劇情,唔知會唔會講到故事結局唯吸毒自殺,澪做情婦,被拋棄後變家裡蹲…

如果係咁嘅話... 到時的反應肯定勁過舊年涼宮果8話「無止境的8月」喇... 難道京Ani想自爆乎?...

原創故事肯定有... 第一季都有兩、三話啦...

不過... 今次一開始就已經高中三開學... 那麼漫畫裡「Mio被跟蹤事件」未給跳過了?...

儲定錢買碟啦...

呵呵呵...

小櫻上
so quickly 小櫻san:66: