Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 古 天 樂 怕 玩 物 喪 志 暫 停 買 模 型

睇下今晚有冇得準時收工

直搗太古城影相
這些1:1展品, 小弟望之為收藏品, 並非玩具, 因它們無可動性可言, 不可擺自己喜歡的姿色; 不能像模型般有組合樂趣; 不用上色 (自改除外)......:67:
不過, 如果小弟如古生般有錢, 我都入番一兩作鎮山之寶:p

只是小弟小許感受, 非存惡意, 不喜勿插
老實說我唔覺得係曬名,每個人有唔同興趣,有人鐘意集郵有人鐘意玩車有人鐘意玩名畫,我覺得佢D玩具係香港好 ...
angelheart 發表於 1-4-2010 11:57 AM

冇錯, 做人唔好憎人富貴
頭像被屏蔽
有古天樂哩D人擺玩具展, 希望各人仕會對玩玩具既人改觀.
bad-aries 發表於 1-4-2010 02:04 PM

我又覺得玩乜做乜唔駛理人點睇呀
而家又唔係做 d 影響他人o既o野........
自己鍾意, 收支平衡就得啦!!!
頭像被屏蔽
老實說我唔覺得係曬名,每個人有唔同興趣,有人鐘意集郵有人鐘意玩車有人鐘意玩名畫,我覺得佢D玩具係香港好 ...
angelheart 發表於 1-4-2010 11:57 AM

對~!!
正如我唔中意買pvc公仔, 但唔等如買pvc o既就係晒命~

大把人有錢過古天樂, 佢個倉所有野都可能唔夠其他有錢佬買架遊艇.
佢肯攞出黎展出都係公諸同好, 我又唔覺得有幾十件幾萬蚊嘅玩具有幾值得晒命.
做人唔係要下下唔抵得人嘅, 學習下欣賞人嘅成就都係一件好事, 成熟D啦,小朋友.
對星戰等老外野冇乜性趣…:ar:

如果古天樂興趣係高達就好了…
雖則我地玩玩具冇必要理人地點睇,講係咁講,如果他人可以以更成熟理性既眼光睇玩玩具,我覺得更好。

古生此舉可以教育下普羅「愛玩具唔等如宅」,我係支持呀古生既。

係唔係晒命?睇你點睇。我買百幾蚊隻玩具post上TD,係咪晒命?假如百幾唔係,千幾?幾千?萬幾?十幾萬?條線係邊呢?

小弟一向覺得,TD係一個晒玩具既地方。你上黎唔係show自己玩具或者睇人地玩具,上黎做乜?
x2 ~~~
黑色三連敗 發表於 1-4-2010 12:13 PM

x 3
:71:
share is very importart i don't think he is 曬命,  support!!!

:71: 支持!
我地都係最多買下d12吋....古生買就買d 1:1.......犀利吖....有時間都去睇睇先