Toysdaily 玩具日報

查看: 31024|回復: 53

[活動展覽] 古 天 樂 怕 玩 物 喪 志 暫 停 買 模 型

【明報專訊】太古城中心舉行的古天樂「電影人物模型珍藏展」昨日揭幕,共展出111件電影人物模型,古仔表示只佔其珍藏的三分一,他在2005年參與康城影展,購入第一個《星球大戰》黑武士模型後,便引發他的興趣。

古仔說:「這個黑武士是非賣品,我一口氣買下四五個,老闆才肯割愛。翌年,我舊地重遊,老闆拒絕我走入店舖,原來他要帶我返家,因為有更多珍藏!」他坦言這些年來購買模型所費不菲,但凡事不應太沉迷,所以兩年前已沒有再買。古仔又否認已放棄開拍科幻片,他認為亞洲電影要有自己的科幻片,但起碼要10年時間。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
你玩物喪到志又點會買到成個倉呢
哇,好正我,等我過去LOOK LOOK先。
有時間要去睇下先~~~~:$
頭像被屏蔽
好明顯唔係用來玩的
:71:
日后希望更多玩具”達人“可以舉行這類展覽,以饋廣大玩友啊!
古仔這種霸氣我可沒有...
有那麼多的錢, 可幹的事情多著呢...
佢呢 d 玩具送比我都唔要, 又唔玩得, 又浪費地方, o係度曬命
老實說我唔覺得係曬名,每個人有唔同興趣,有人鐘意集郵有人鐘意玩車有人鐘意玩名畫,我覺得佢D玩具係香港好難見得到,佢可以拎出來同大家分享係好事,至於識唔識欣賞則是另一回事,不可能人地擺出黎的東西我地冇興趣,我地就覺得人地曬命,我是絕對支持古天樂的
正:$
古仔這種霸氣我可沒有...
有那麼多的錢, 可幹的事情多著呢...
手榴蛋包飯 發表於 1-4-2010 11:26 AM

人各有志,家家有求唧。。。。。
老實說我唔覺得係曬名,每個人有唔同興趣,有人鐘意集郵有人鐘意玩車有人鐘意玩名畫,我覺得佢D玩具係香港好 ...
angelheart 發表於 1-4-2010 11:57 AM

x2 ~~~ :)
我對star wars 玩具冇興趣

但係分享係好事  我都支持古天樂:71: