Toysdaily 玩具日報

[分享討論] EB1:4 李小龍 半身像 ...

你直接同她講連個盒都要換ma
gekigoke 發表於 6-4-2010 10:10 AM

EB 連個盒0既QC都做得唔好...
真係好擔心風雲II會搞成咩樣....:50:
係inpoint見過實物,
我覺得只係將一隻1/6放大去做1/4
1/4應該更detail,不過真係吾覺呢隻野做功同上色好detail,重話乜春HD,HD呢個名真係俾人濫用左
差不多成10條紅魚,我"自已覺得"真係完完全全吾值呢個價!  
我吾想見到EB死 因為EB死,得HT獨大吾會係好事, EB  好之為知啦:45:
頭像被屏蔽
係inpoint見過實物,
我覺得只係將一隻1/6放大去做1/4
1/4應該更detail,不過真係吾覺呢隻野做功同上色好de ...
pathk 發表於 6-4-2010 11:23 PM

自2年前香港興起什麼「高清HD」之後, 真係濫用咗呢1個詞。
連女性化妝品粉底都用「高清」...早幾日去食肆見到餐牌有1味「高清搖柱蛋白炒飯」...死未?!
頂幾耐至有多D相...
回復 109# sumsum.com

upgrade左個名 就借d意將價$都upgrade,𣿅不過質素就無upgrde, HD 同DX 一樣,不過HD第一隻就沉船,HT DX第一炮話哂都叫稱職(DX02同03....)
回復  sumsum.com

upgrade左個名 就借d意將價$都upgrade,𣿅不過質素就無upgrde, HD 同DX 一樣,不 ...
pathk 發表於 7-4-2010 11:20 AM

吾係幫EB, 但講真...玩開雕像、半身像、胸像...等, 都知以近$1千去買1隻半身像已算吾太貴~
我吾係有什麼商業頭腦嘅人, 我諗可能EB想開出1條「新價格定位」嘅雕像路線。
但大貨出嚟嘅效果係2頭吾到岸... 大貨後期處理及QC參差, 未到普通雕像要求。(莫講什麼HD)

究竟係唔係真係冇乜人買呢隻半身像?:ar:
點解真係冇人出相既?:what:
之前好多人話訂左同埋等呢隻等到發老脾?:unhappy:
真係攞左之後映相出post都廢事?:60:
冇理由格?香港人精神,有好野曬一餐!:?
有衰野,更加曬完再插一餐!:45:
我諗住向衆多TD師兄取完經再決定買唔買。:42:
有冇師兄可以影下自己隻1:4比大家睇下呀?:57:
究竟係唔係真係冇乜人買呢隻半身像?
點解真係冇人出相既?
之前好多人話訂左同埋等呢隻等到 ...
frankylick 發表於 7-4-2010 12:00 PM

Franky兄, 我買咗~
只係冇人(包括我)喺呢度出post分享啫~ 其他2個網都有人分享。
回復 113# frankylick

你想買 不如落inpoint或EB shop望下重實際啦, 相呢d野個個人影都會有出入
有實物睇穩陣好多啦!~
究竟係唔係真係冇乜人買呢隻半身像?
點解真係冇人出相既?
之前好多人話訂左同埋等呢隻等到 ...
frankylick 發表於 7-4-2010 12:00 PM

我睇完其他大大post出哩d相就已經即刻放棄左....
選擇撻訂.....當用3舊買個教訓.....:56:
吾係幫EB, 但講真...玩開雕像、半身像、胸像...等, 都知以近$1千去買1隻半身像已算吾太貴~
我吾係有 ...
sumsum.com 發表於 7-4-2010 11:32 AM

佢係想沖大頭鬼o姐 !!!
悲記訂d價錢同個出到來o既大貸o既質數,真係一樣都係好嚇死人 !!!
小弟我都訂左, 但已決定唔去拿及會將訂金轉賣其他貨品.:56:
小弟我都訂左, 但已決定唔去拿及會將訂金轉賣其他貨品.
minglau0308 發表於 9-4-2010 04:47 PM

Mr. Beam ?
Mr. Beam已經賣佐, 其實我好似sumsum兄咁都曾經係EB的擁躉:56:回復 119# gekigoke