Toysdaily 玩具日報

查看: 3353|回復: 11

[改造交流] 有無大大試過幫 HT BODY 增高? (已解決~)

頭像被屏蔽
增高主要是加高腳, 不過條褲會短o左:31:

換 BODY 全身衣服唔 fit........:26:
頭像被屏蔽
好耐之前佳旺地下有~~ 而家就唔知~~
試下響隻鞋做手腳, :shiny:先灌滿, 整個joint位 (好似改高達咁), 高1cm, 好過無 :p
咦~我隻皮褸版LEON..又唔係矮過隻STARS Chris好多咋啵..矮少少啦..
唔通RPD LEON同皮褸版LEON又唔同高度..?
ANYWAY..唔緊要啦~我有個幫HT FIGURE增高嘅簡易方法~
不過首要條件..佢本身要係著靴...而靴桶個位,要大概有1cm深...
RPD LEON應該符合哩個條件....
好嘞~首先...你要有一pair HT body嘅腳板...要黎器官捐贈之用.....
用你嘅方法..拆出下圖紅圈個部份...反正只係殺雞取卵...撬爆又好,鉗爆隻腳板又好...(有時有d會好鬆,一整就出)
總之拎到個joint出黎就得..當然..只係整爛隻腳板好喇...個joint(紅圈部份)唔好整爛呀~
Chris STARS.jpg
之後..再用你嘅方法將佢固定入隻靴個桶個度...我就用縐紋膠紙纏厚佢再塞入去...都好實吓...
可能用熱溶膠固定都得(未試過)....
手術成功後....大概可以增高有1 cm....我隻BSAA Chris(圖中隻鞋)就係用哩個方法增高....
如果想再高dd....可以唔好塞咁入....不過個底要搵野墊高佢....
希望幫到你~~~
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
哈哈~ 英雄所見略同~ 我昨晚又係用差唔多既方法解決左~~
首先~ 我又係拆左果個腳掌 joint 位出黎~ 不過 ...
shiine 發表於 18-3-2010 10:15 AM

各施各法~總之成功達到目的就得喇~恭喜晒~~

另...wesker比其他兩人高d..哩點我接受到...boss級人馬高大d,會更有型同有霸氣~
而leon同chris高度有少少差距都算正常...畢竟每個人高度有唔同...當然都唔好差太多啦~
但同一個人..唔同服裝嘅版本就唔同高度...哩點真係接受唔到...
BSAA同STARS嘅CHRIS..高度可以差一截..HT真係離晒普.....:70:
頭像被屏蔽
上網 search 左 d 資料~ 佢三條友既高度如下~
Chris Redfield 170 cm
Leon Kennedy 178 cm
Albert W ...
shiine 發表於 18-3-2010 04:49 PM

原來Leon高過Chris...thx資料~~
頭像被屏蔽