Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: warxv

[活動展覽] 新年看新玩具展品

連bleach 死神都出
不過d頭像好似整得幾好
ginnytyson:
THX!

tiago:
你都喜歡筋肉人嗎?

Garycharm:
但飛影有可能是合金人有史以來最金的一SET!!
模型你有時間就自然有野中的了,不用我毒你的,哈哈.
魔術合體暫時看我一定叫你慳返好了,因為唔多得,不過我恐怕到時你又係自動中毒...
天元我都希望真係出到我希望的質素.

ggxxbridget:
暫時資料是ROBOT魂來的,不過按BANDAI的手法,只要有一個系列賣得就自然會衍生其他系列的了.

ZIN:
少少毒,多多趣.

ridge_v:
更可惜係質素都看來麻麻...

taken:
呢隻我都覺得有D似限定FEEL...

jeffloh:
我都應該中,因為同樣是BATMAN的FANS.

fourson:
BANDAI一直都無停過出RX-78,平均每個月都有新設定的.

空:
是多年前一套叫TRIGUN中的角色,一個強化人神父,十字架內藏多種武器.

jimmyltk:
BLEACH係幾HIT的,我都有追,出玩具都正常,不過在PLAY ART手上就....
還好佢D頭一般都見得下人的.
其實飛影o既定價公佈o左未?

全set 買,我都預o左佢會係最甘o既盒金魂!
我今日同小王子講過,隻飛影分成三盒出,
每盒起碼8~9000yen,睇牌面,已經比大贊卡有多冇少~~~

我就有覺趣睇睇佢係同期出o丫,定分開出?

魔術合體嘛,如果出得唔好,我一定pass。
我對佢情意結,最多同陰陽電磁俠差唔多,不過佢分分鐘貴三幾倍!
開心之旅
Garycharm:
飛影未知幾大隻,不過如果總數UNDER 30,000YEN我估BANDAI未必會分開出,又或之後出大BOX SET的機會好大.
我想可能訂價在9,800~12,800YEN之間吧,一盒兩隻應該是咁上下價位了.當然我都想佢平D.又我估分開出的機會這一點.

現在睇就做得唔太好了,你應該可以PASS...但我覺得你好可能會入手,有時玩具就是咁邪門的了.

影武者:
係.有時睇下都好開心.
飛影未知幾大隻,不過如果總數UNDER 30,000YEN我估BANDAI未必會分開出,又或之後出大BOX SET的機會好大.
我想可能訂價在9,800~12,800YEN之間吧,一盒兩隻應該是咁上下價位了.當然我都想佢平D.又我估分開出的機會這一點.

現在睇就做得唔太好了,你應該可以PASS...但我覺得你好可能會入手,有時玩具就是咁邪門的了.
warxv 發表於 4-3-2010 03:03 PM

http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=122044
可動重視飛影25cm高, 睇圖隻可變起碼都有15cm.
根據最近bandai出的超合金魂定價, 低於一萬日圓似乎機會不大, 保守估計, 多數萬五日圓左右.
今年已知目標只有
幾款1/144的Unicorn產品 ( GFF or HG )
幾款Robot魂的 FMP 和 GunXSword
合金魂越出越貴, 又唔係一自己特別心儀嘅Mecha, 觀望中...
CM's 隻超時空世紀會出嗎, 觀望中...
裝甲騎兵有三套OVA, 會出新玩具嗎? 希望中...
Megahouse仲會出哥布拉和Lady嗎?之前有色版的,希望中...

近排去多咗日本,進貢咗不少俾懷舊玩具 ( Diaclone:35:),買新嘢就手緊了;
又,希望今年會砌多幾盒模型吧! 舊年交白卷呀陰功~
redfish:
25cm,好大隻WOW...個盒都好大!!咁真係15,000YEN都唔奇了.
我估獅子應該有25CM,飛影應該會細一點吧.但點講都唔會平.

WalkerMachine:
都未同你拜年忝,祝你一本萬利,事事順利.
UNICORN好多都中,應該HG同ROBOT魂兩系列為主.
模型我決定素組都要砌,總好過買左唔砌,隻新安州買左年多就係咁都未開工...拍完隻紅迷就到佢了.
合金人我都沒有了之前的期待,不過見飛影同泰坦3都是目標之物,都係會出手的,最多買少D其他野.
MAGEHOUSE隻哥布拉....真係仲出唔出的,又是製作經年.
裝甲騎兵應該出死了的吧,今年我估有都唔會多.
喂買左DIACLONE要分享下WOW,我都好喜歡的,童年玩物,無錢買都想睇下.
唉! 暫時我中果d 都唔慌會平得去邊
- 合金魂泰坦3, 飛影set
- 連環小金鋼
- ES 合金
仲有三國傳模型