Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 新年看新玩具展品

thx chinese report !!:71:

喂~老友,打錯字啦。係悟飯,唔係悟天。

咦?你中魔術師?奇左你竟然唔中「哥頓」?
呢隻真係極極之少出玩具架。

嗯~
古迦中的零號…如果係限定…真係唔知入唔入好啦。
小弟唔知啱唔啱, 不過想講吓對Rider 1號既意見,
小弟直覺覺得嚟隻唔係TV版造型, 有以下疑點:
1) 第一對胸甲形狀過大
2) 每對胸甲下方都有長方型排氣孔, (某大貼圖)
3) 衫褲長度及頭盔比例明顯地美化左及有龍珠SHF既雕刻風格
由於小人對Rider 1號有幾多個形象唔太知, 不過小人直覺覺得嚟隻可能係 Spirit漫畫個造型。
請指教!!
Bandai 真係片地開花......
heishuntam,y2jlch:
係幾深的...

0din,kit800407,S20081997:
THX!

Garycharm:
你對於那年代的角色應該抵抗力不太好...
仲要係魔術合體,你中是好合理的,哈哈哈.

FIGMA的龍騎,如無意外的就交比我啦,到時會影靚D毒你的了.

0號同你一樣好想佢出,但無想過佢真係出,所以佢限定與否都是必中的了.

七星俠好期待呀,這系列無理由中隻就斷的!之後希望是太郎,迪加...但真的懷疑這系列可以有幾長命??

我只驚佢出得唔好,因為始終是天元!

REVO隻BATMAN是沒什麼期待的,雖然隻異形出得幾好,不過有埋鐵血戰士可以來個BVP是有點吸引的.

漫畫角色其實我幾中的,因為睇得多,龍珠,海盜王我都會中的,最好就出埋入樽啦.

仲有堆模型的,而且回到UC時期的ZZ,合金的泰坦3,飛影我估你都可能中,TF那邊又有一堆好物,可不是話離就離的.

taken:
我都想佢隔個月出一款,但看來就唔似會出得咁密了...

原居民Mk-2:
只是部份日本的,還有美玩那一邊...

星月浪人:
絕對係,我入翻遠坂都是為左等佢!
其實我仲幾想FIGMA可以出埋切嗣同黑西裝SABER的.

龍珠迷:
100應該是第100款的意思.

fktuen:
出女角都是FIGMA好一點.

destiny:
睇下唔一定買的.
SHF會多一D,其他的都是睇成品再考慮的.

原罪:
THX!一定係唔夠訓...明明想著悟飯都打左悟天...

ES合金太貴了,之前隻戰國我都中晒的,不過一見個價就現在都未出手...如果3字尾我想一定在射程之內.

0號佢肯出就可以了,限定唔限定都已經唔重要了...其實如果沒有限定這玩意,有些角色根本連推出的機會也沒有呢...

herolouis800528:
造形就一睇明顯已經不似TV版的了,但就比上一次展出那些甩皮甩骨的好好多!
你講是SPIRIT版也有點像,不過BANDAI在這系列都是美形了原角色的造形,現在的造形有點介於兩者之間,睇BANDAI喜歡點講了.

Kimutaku:
唔係佢咁大間公司食乜??話晒都係上市公司.
佢成個月所有玩具一件不漏的賣晒恐怕都及唔上嘉誠哥半幢樓的利潤...
:71:
筋肉人!!!!!!
回復 20# warxv

飛影的確「中中o地」,雖然我唔識佢,不過合體合金魂我都幾難走甩。

模型 ZZ ,我應該走得甩,因為我連 Z都未入。橫睇豎睇,Z 都靚過ZZ。

魔術合體真係要睇質素,我情願遲買貴幾舊,好過買錯,又一盒大大盒爛膠,到時後悔。當然,佢先要定價唔好太貴~~~

天元、Figma龍騎,我就等睇你 report ,放毒過o黎啦!

想請問vb-6 Konig Monster 是不是會出Dx超金合??咱的骷髏小隊欠他喔!!
:80:滿佈毒汁
魔術合體中到正,但定價令人止步....
我覺得哩隻會係魂店限定品多...

想請問vb-6 Konig Monster 是不是會出Dx超金合??咱的骷髏小隊欠他喔!!
ggxxbridget 發表於 2-3-2010 03:19 PM
我係batman fan, 隻batman應該中了...(不過望落去有d似 ht之前出盒旦的 snap kit )
又出RX-78?仲邊有咁多位呀?
我來想問下  拎十字架果個咩角色黎?? 幾型 有d興趣