Toysdaily 玩具日報

查看: 18946|回復: 38

[活動展覽] 新年看新玩具展品

新一年新開始,看看日本新展覽的玩具.(雖然有點過氣...)

先來是近期氣勢不俗的SHF.

當中有不少意料之中的如TV版的KUUGA FINAL FORM,但亦有些叫我意外的...

意料中會有一堆電單車會推出,只希望不要全是限定就好了.不過看來機會不高.

GILLS是自己都期待的一款,估不到這麼快就推出了,而且看來很不錯.

只不過之後的強化形態就幾可肯定是限定品了.

下面這傢伙就叫我有點意外...當然是100%的驚喜!但有可能不是限定嗎?也沒問題,難得佢肯出,限就限定啦.

很久不見的東方不敗又現身了,幾意外.

更意外是之前一別之後,今天幪面超人一號改動了不少,而且更有味道.如果昭和超人都用這風格出我就大件事了.

龍珠一開始我就估計未必會出太多角色,果然出了魔童及悟空就停了一下,現在又見悟天及比達,未知之後又如何呢...我希望有埋菲利,肥魔人,撒旦先生,道拉格斯...

斬鬼者覺悟的霞是非限定品就太好了,不過如果震推出就真係"震"了...咁巨大的身形幾多身價先可以落樓呢.

應該是SHF的衍生系列,興趣當然有,最少應該會出埋七星俠,只是之後仲會出幾多款呢...有點保留.

終於都見到乃香同莎莎了!

因為在無記看了很多集,所以係非常期待的說.

SHF龍騎完全是意料之中啦!!

咪住!不是SHF,這可是FIGMA呀!非常的意外...

BANDAI將幪面超人比另一間公司出不意外,但在BANDAI自己都銳意投入的市場中分一杯出去...真的是奇呀!!

但如果同SHF的比例差一點咁點算呢?

命運守護夜又來了,黑SABER同RIDER都中,而且最好唔好等太耐就出埋ARCHER吧.

EVA REVO跟FIGMA又來雙胞胎了,我會投FIGMA一票,不過真的只有一票就是明日香.

又其實眼鏡娘妹似出得靚女一點.

MJ就...應該留下錢給叫人充滿驚喜的HT DX版本好了.

又去了HT看了DX的實物版之後真的幾有驚喜,正面OK啦,但側面看...真的有MJ的FANS係覺得似的嗎??

看看REVOLTECH這一邊了,設計真的很悶了,不過角色繼續有驚喜!

下面的也可以說是不意外,當年海洋堂也出了很多款"山口式"的,而且質素已經不錯,10年之後可以有多大的進步空間??

下面這傢伙我很喜歡的,現在仍然放在家中,已經出晒油黐滿塵了,但還未掉,今之應該可以換一換了.

那大字架看來還是當年的好玩,希望比例上可以用回吧.

又是EVA...真的是暴走了!!

索斯今次有上色樣睇了.

就我自己來說還是喜歡傳統的多一點.買來要些件改下其他角色可能還不錯.

這是世界名車之一,但需要用上幾多關節呢??

唔好用PVC啤比我,灣灣曲曲的車我可不太受得了的.

又其實是不是REVOLTECH想染指"古"SF的截具?

STARWARS在日本的版權TAKARA可以用的WOW...

這可能是最好扭的蝙蝠人...不過件披肩就麻麻了,加奧的好一點.

這樣就可以上演蝙蝠人大戰鐵血戰士了...

當然異形也來參一腳...異形后有機會按比例出呢??

還有順手出埋那搬運機械人比我就更好了.

最開心是見到名JACK!!我估之後應該有埋其他造形的版本,仲有一定要出埋SALLY呀!!

這是今年必入之物!係WOW,唔見左ZERO...跟SALLY出啦,我唔介意的.

如一款嗎??

不是這是PALY ART的.

PLAY ART的出品就要睇定先出手了...

漂靈落在PLAY ART的手上是好是壞呢?

就售價上肯定不是好消息,就設計上也......希望....都唔知點希望好了,PLAY ACT係我唯一一間唔希望佢出"改"的公司,因為佢地真係可以越改越差的.

又回到BANDAI的ROBOT魂了.

有想入手的,但缺乏驚喜,大都是保守之選.

老朋友之中的"元老"...我同佢熟到有是明明沒有入手意欲,但都會在玩具店帶佢回家的.

又是老朋友RX-78...今次特別是一氣化三身,會有KA版,TV版及...應該算是近代版吧.

又單就RX-78就已經可以出一個系列了,我想佢的版本可能比幪面超人還多.

又其實主要有興趣的是後面的狙擊吉姆,這比較吸引.

下面就真係睇下出成點了,這樣看還好似可以,不過換上一身PVC件之後會變成點就難說了.

V2是15/16之間,難得BANDAI唔分三次出,不過看了定價之後又有點難題了.

這好有興趣,如果外袍之內是新設計的話,如果仍然是之前的設計咁就真係跳樓都唔會帶回家的一款.

又是EVA,在想究竟09~10年之間會是RX-78出得版本多一點還是EVA初號機呢??

講是咁講,但睇來出得唔錯,有點心動中...(知道什麼叫犯賤了嗎...)

槍與劍...這我是有點意外的.

就故事來說我喜歡人物多過機械.

驚爆危機繼續有新機,之後還有ARX-8,家中的REVOLTECH ARX-8應該可以退役了.

魯魯修同天元突破都有VER.KA.了,但千萬唔好出到好似GFF咁...

之前的羅賓出得還可以,筋肉人這系列應該還會買多幾款.

霸王大系的忍者當年未能入手是有算是有點遺憾.

下面的我就興趣不大了,不過在想可能魔術師先生會來個全中...

下面這系列的東西之前未接觸過的,不過見有米奇當然買隻比老婆啦.

兄弟們,這用不用訂的??

相片大約就是那麼多了,

之外有趣的還有合金人的泰坦3,飛影SET都在虎視眈眈我的的銀包...

模型那邊也有一大堆,單是HG有GOD,X,ZZ,00那邊又一堆...

金錢有限,玩具就那麼多怎取捨呢??

:cool:shf之路....堔坑~~
shf之路....堔坑~~
heishuntam 發表於 1-3-2010 08:26 PM

:55:
路過一撐
你講得o岩,隻魔術合體我真係中o左,希望唔好太貴。

Figma 龍騎........我已經打定主意,就算佢出得幾靚,我都放棄。
因為我o既shf 之路,已經冇得返轉頭喇.......

零號超正,佢同影月係我對SHF  o既兩大夢想。影月就從未驚過佢唔出,而零號就唔敢期待佢會出,依家真係好開心!

隻咸蛋超人未算好好,感覺水平似初代SHF 拉打 the first 、V3,希望會改善。
我同你年紀差唔多,當然會好期待七星俠啦!!

笨大天元我都驚驚地,驚佢出得唔好之餘,更驚佢出得好!!!
大佬呀,我舊年為o左將佢山口完全制霸,已經用o左唔少銀根!

山口 Batman 唔得,正面唔得、後面更衰,我有隻「桂正和版」已經滿足。

異型、血獸我好期待,到時一定要佢o地打番場!

龍珠嘛,個人對龍珠o既感覺同星矢差唔多----鍾意睇,不過對佢D玩具就冇乜興趣,善哉善哉。

忽然諗起【大時代】大結局一句說話:速離為妙!
SHF DBZ 要出得密D先得、等得太奈先有一隻:42:

因為悟飯、已經入埋悟空了..

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復 7# taken

我都有入 不過唔太心急...

因為shf rider之路已經...讓我吃不消
新年看新吸血展品~:43:
我就好彩唔中拉打、見到隻黑眼古加原來咁貴。:50:

只中龍珠。由細睇到大嘛:52:

回復  taken

我都有入 不過唔太心急...

因為shf rider之路已經...讓我吃不消
heishuntam 發表於 1-3-2010 10:35 PM
我都係期待figma fate stay night 出埋 archer:78:
隻米老我女朋友都好似啱, 100係咩意思,限定 ?
隻米老我女朋友都好似啱, 100係咩意思,限定 ?
龍珠迷 發表於 1-3-2010 11:13 PM

粘土人100号
我投 figma 一票~~
睇黎你真係好多野都中