Toysdaily 玩具日報

樓主: WalkerMachine

[玩具報告] 美中很多不足 - Gundam Fix Figuration #0043 ReZEL ( from Unicorn Gundam )

小弟都有兩盒Gundam Fix Figuration 未開工:56:
d 缺點同之前隻Z II一樣~~

不過ReZEL真係堅型!!!
再謝各位大大嘅回覆! ^_^

Very Good Pics and Report!
我同WalkerMachine 大大一樣、家中陳列的所有機械人通常都只是輕裝上陣很少玩大炮重裝咁。 ...
taken 發表於 22-2-2010 12:57 PM

因為普遍玩具都揸唔實較重嘅兵器lor,咁對我地呢D成日要攞上手玩嘅細路係唔方便的^_^

你說的問題就是我一直對GFF"敬"而遠之的原因.真係出得幾貴都再吸引唔到我入手...

喂喂,都未跟你拜年,祝你 ...
warxv 發表於 24-2-2010 01:38 AM

其實我都冇玩GFF好耐了,但Unicorn系列MS好吸引,睇咗第一集未?
( 大家咁話大家咁話:77:)

睇返幅設定圖...上面積根對腳飄起....唔係櫃晒落去....
個情況有D似卡通片...電單車開得好快...只有對 ...
MAX 發表於 24-2-2010 02:04 AM

I see ! .... (都幾牽強 kaka )

有冇諗住入GFFMC隻獨角呀~~~~
黑色三連敗 發表於 24-2-2010 12:33 PM

就算真係想要隻1/100都仲有MG呢個option,要睇睇GFFMC 好過MG幾多先...

ReZel真係好正
但我買了hg
jimmyltk 發表於 24-2-2010 09:26 PM

大大砌咗怏D post出黎呀~!

睇完大大個報告....
我都係覺得買HG隻好d, 起碼可以間唔中扭下, 我經常會轉模型姿勢擺放.
而且一隻GFFN既 ...
沙宏 發表於 25-2-2010 12:55 AM

可能我寫得太凶狠,其實鬆的是背包、側裙甲,大炮和MS mode 與display架的連接,但四支嘅關節冇問題,我黏死背包後隻ReZEL已好玩好多了!
又,今次隻ReZEL嘅紅觀景器用料好正,有光側入時會好亮( see my pics !)
handles for other MS!! looks like GFF jagen is in the pipeline too!!!
堅post~~~~~~~~~~~~~
I was going to give up on GFFN just as I did with GFF after reading this thread.  But then I saw another thread with very positive review of GFFN 0053:

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-122479-1-1.html

So now I don't know what to do.  Should I or shouldn't I?
I was going to give up on GFFN just as I did with GFF after reading this thread.  But then I saw ano ...
gundammsz010 發表於 3-3-2010 03:58 AM

bigbig, please read my comment here at  #49 ^_^ :
可能我寫得太凶狠,其實鬆的是背包、側裙甲,大炮和MS mode 與display架的連接,但四支嘅關節冇問題,我黏死背包後隻ReZEL已好玩好多了!
又,今次隻ReZEL嘅紅觀景器用料好正,有光側入時會好亮( see my pics !)

其實平時玩是冇問題的(除側裙甲甩較煩),衰在我影相出post時想用哂所有PARTS ( 支架, 大炮..) 才煩了一餐...
我拥有一台 zeta gundam GFF,问题也是一箩筐,从此与GFF成为绝缘体了。
*FIX 係for觀賞 x 无限
bigbig, please read my comment here at  #49 ^_^ :
可能我寫得太凶狠,其實鬆的是背包、側裙甲,大炮 ...
WalkerMachine 發表於 3-3-2010 01:19 PM

Thanks for pointing that out.  I am now leaning against getting one...
可惜fix沒新品了,還有MSV絕響了!!!{:3_132:}
我真係唔知FIX出過ReZeL... :Q
多謝C兄post,先可以睇到呢隻呀..
我都仲欠 5 盒先齊…
但係好難追得番
隻藍好正:handshake: