Toysdaily 玩具日報

樓主: WalkerMachine

[玩具報告] 美中很多不足 - Gundam Fix Figuration #0043 ReZEL ( from Unicorn Gundam )

不好意思,是"塗" 非 "圖",字打太快忘記檢查!^^"

以fix來說....上色...外型的利角...的確係進步了~~但筍位仍然係超鬆.........:42:
要催眠自己去接受隻野...真係幾攪笑...
可能下一隻fix個box art..會印住"FIX 係for觀賞的,要唔鬆就玩Robot魂吧"的多國語言做賣點~:66:
玩前請先讀100次..........
FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的... FIX 係for觀賞的...
... thanks for the details report!
:80: 個變形同隻 ZII 一樣......
wow.....  just finished shopping in MK and this one is really much improved than my old Gundam Fix series !!!!    Much harden plastic, improved painting ........... and a higher price too.  But Bandai has done a great job !!!   Please issue other UC series machines in this size.
REZEL唔好話真係真到爆炸,但同時又廢到爆炸(RP問題?)
幾秒爆一部。。。(杯具)
謝謝各位回覆^_^
尋晚睇咗EP1了,唔錯唔錯,好滿足^_^
原來隊長機眼燈和肩燈係綠的,點解唔送埋換件呢!
Good report and photos
I hope they will release 1/100 MG for this.
Macross長谷有洋 發表於 22-2-2010 06:04 AM

好有可能呢!順便出埋Delta Plus, ZII
ReZEL真系好型,最型量產機唔系講笑
可惜本人對于隊長機嘅感應器依然系紅色呢點有D接受唔到
所以都 ...
Inle 發表於 22-2-2010 07:28 AM

好彩我中意量產機多D~!
「有對手柄,用來給其他MS扶著飛?」

對!... WR形態時的ReZEL... 是會當為其他MS(如積根)的SFS來用的... ...
小櫻 發表於 22-2-2010 08:50 AM

唔怕俾ReZEL噴射器燒熟?!!!

i love this GFF ReZel for many reasons,
but there are still some shortcomings like what WalkerMachi ...
flash 發表於 22-2-2010 09:50 AM

Dont worry ~ The HG Unicorn Destroy mode is taller than the GFF ReZEL at least by 5mm!

你幾時開始玩埋 fix ???
Vince 發表於 22-2-2010 10:17 AM

一向就雜食! kakakka   
睇黎除左轉返舊packing外...連舊問題都返埋黎....

不過真係幾靚仔....
嘉美尤 發表於 22-2-2010 10:29 AM

我本來已賣咗所有GFF( 但keep番Zeono 同 Guncannon ) ,但ReZEL又令我玩番GFF, HA!
型是型,但套片入面比人連續打爆四至五隻,命運同積根差不多,隻STARK JEGAN好像比佢還要頑強
嘉豬 發表於 22-2-2010 10:45 AM

我對 mecha 嘅愛從來只針對外在美 :-P  
水貼真係正! 但都係等HG隊長!
francis_lks 發表於 22-2-2010 10:50 AM

我反而嫌心口d "008" 太大有D走火入魔
very nice photo and detail report.
i still wanna get that SHCMpro Unicon...
zombie 發表於 22-2-2010 11:13 AM

我較喜歡HG Destroy Mode, 要玩變型不如等新MG吧!

越諗越陰公,玩玩具要一路催眠自己去接受件玩具既缺點(仲要唔係單一缺點,係好多)。。。。。不過話又說 ...
加爾貓 發表於 22-2-2010 11:46 AM

揸炮實在太鬆...不過齋display唔掂佢則問題不大~~
WR mode 則絕無問題
FIX就像車展上的概念車一樣,
外型很正,
但是不能開上路,
呵呵!

其實小弟我上了年紀後對玩具也比較少要 ...
kickboxer 發表於 22-2-2010 12:06 PM

我會試試加幾點膠水看看THX^_^
每當見到您個句 ~~~ 我就想笑 ~~~  

玩GFF好多時d件都好易鬆出黎 ~~~ 不過對比起robot魂 ~~~ 我還是會 ...
黑色三連敗 發表於 22-2-2010 12:16 PM

我都係! 我支持Robot魂但高達系好像太細了點~ 何況Unicorn的MS 還要比一般MS高。
你說的問題就是我一直對GFF"敬"而遠之的原因.真係出得幾貴都再吸引唔到我入手...

喂喂,都未跟你拜年,祝你身體健康,事事如意,生意興隆!!
唔怕俾ReZEL噴射器燒熟?!!!
WalkerMachine 發表於 23-2-2010 10:18 PM

睇返幅設定圖...上面積根對腳飄起....唔係櫃晒落去....
個情況有D似卡通片...電單車開得好快...只有對手捉住手把...而成個人就飛起左咁款....
我都係! 我支持Robot魂但高達系好像太細了點~ 何況Unicorn的MS 還要比一般MS高。
WalkerMachine 發表於 23-2-2010 10:18 PM

有冇諗住入GFFMC隻獨角呀~~~~:DD
頭像被屏蔽
GFF仲有新作? 真係唔睇唔知... 因為一早(最後一隻係馬沙高達)...停了

話說在前,我暫時對Unicorn的故事所知不多,喜歡ReZEL全因為它的"美色"--- 那不藍不綠的曖昧色,之前見日網 ...
WalkerMachine 發表於 22-2-2010 05:52 AM
好型仔
ReZel真係好正
但我買了hg
:71:
睇完大大個報告....
我都係覺得買HG隻好d, 起碼可以間唔中扭下, 我經常會轉模型姿勢擺放.
而且一隻GFFN既價錢等於買HG一隻隊長機加量產機, 我不如揀後者入兩者
XDDD