Toysdaily 玩具日報

樓主: WalkerMachine

[玩具報告] 美中很多不足 - Gundam Fix Figuration #0043 ReZEL ( from Unicorn Gundam )

型是型,但套片入面比人連續打爆四至五隻,命運同積根差不多,隻STARK JEGAN好像比佢還要頑強:(
水貼真係正! 但都係等HG隊長!
魂web會唔會出限定隊長機呢?
very nice photo and detail report.
i still wanna get that SHCMpro Unicon...   :no:
(FIX 係for觀賞的,要唔鬆就玩Robot魂吧...)呢句我鐘意!
Looks very cool!  Thanks for your great photos!
相好靚:71:
最型的「雜魚」:51:
越諗越陰公,玩玩具要一路催眠自己去接受件玩具既缺點(仲要唔係單一缺點,係好多):56:。。。。。不過話又說回頭,"愛"是可以包容一切缺點,只要你"愛"企就無問題{:2_122:},小弟都是用"愛"黎克服隻八舊幾水卡拉姆既一切缺點:44:。。。。。
話時話,揸炮似型過揸槍好多喎:36:。。。。。
FIX就像車展上的概念車一樣,
外型很正,
但是不能開上路,
呵呵!

其實小弟我上了年紀後對玩具也比較少要求可動,
大部分買來就擺在櫃子裡或收回盒內!XD!
所以FIX只要圖裝好我就能接受!

至於原PO說的零件鬆脫的問題解決方法很簡單,
用牙籤沾三秒膠圖在插孔內側圖一圈,
等到三秒膠乾掉後再拿零件測試夠不夠緊,
我都是這樣處理,
尤其是哈薩威的0025..
我決定砌HG :62:
每當見到您個句 ~~~ 我就想笑 ~~~ :DD

玩GFF好多時d件都好易鬆出黎 ~~~ 不過對比起robot魂 ~~~ 我還是會選GFF ~~~ 因為外觀上GFF真係型好多 ~~~~ :$

冇諗住入 ~~~ 因為要留位俾GFFMC隻獨角獸 ~~~ :help: 呢隻其實係咪GFFN ~~~ :?
thx for sharing, Great report & pic!:71::71:  我覺得此機好有 Z gundam 影子....
小弟都有幾隻FIX, 不過只係開盒攞上手睇下, 常常聽到大大講FIX D組件鬆到爆炸, 所以好少攞出黎玩(二來又無地方display):(
另外, 想問下kickboxer大大, 乜野係膠圖?:?
好型 good
thx for sharing, Great report & pic!  我覺得此機好有 Z gundam 影子....
小弟都有幾隻FIX, 不過 ...
roystoy 發表於 22-2-2010 12:28 PM

圖 => 塗??
用牙籤沾三秒膠在插孔內側一圈。。。。。
Very Good Pics and Report!
我都有幾隻fix, fix 外形、印花字好正!但缺點係有個別部份好鬆、有D又好鬼緊:38:  

所以只作display 算...同已skip Fix Series.....哩隻ReZel 靚過獨角獸好多。

P.S 我同WalkerMachine 大大一樣、家中陳列的所有機械人通常都只是輕裝上陣很少玩大炮重裝咁。