Toysdaily 玩具日報

查看: 7214|回復: 29

[分享討論] IRONMAN MK III BD (玩後感)

無圖, 好多師兄都POST了,
之前驚腰幼退了訂,
睇睇下又唔係太幼, 結果又買返.

BD VER用乾淨頭加胸, 整體線條好過隻MK III,
心口厚左, 感覺仲無咁扁, 立體好多,
機關收得好, 而且多, 係背面有D化學.
隻色, 好明顯呢隻係接近原著, 而且有金屬感.

要彈, 舊化一定唔係 HT 應有水準,
尤其個面罩, M記水準都不如.
打開個心口骨架唔夠立體,
盤骨機關太易彈出.

至於貨不對辦問題,
TONY頭對我黎講唔係主菜, 而且我無MK II,
只係戰傷頭同心口醜用唔到太可惜,
最好都係用乾淨頭同心口砌隻野,
不過如果本身有MK III就會有點重覆了,
買與不買,
就要視乎閣下頂唔頂得順佢個戰傷頭+心口了...
我本人買左都頂唔順.

戰傷頭 + 心口 = 60分
乾淨頭 + 心口 = 90分

我本來都係等IRONMAN2先再買, 不過都係衰心急想玩,退完又買返...
如果等得, 不妨等IRONMAN2 五月上畫,
FIGURE 可能好似T4咁前後3個月會出....
戰傷心口勉強可接受

戰傷頭應該是這樣

個戰傷面罩真係好肉酸,,,,,,,,,,,,,,
我都想重塗個面罩...可惜無技術又無朋友....

都係等下高手D教學睇下易唔易攪先...
我都想重塗個面罩...可惜無技術又無朋友....

都係等下高手D教學睇下易唔易攪先...
Jimy 發表於 21-2-2010 04:13 AM

我想試下用沙紙磨走最中間個2條野.................
我想試下用沙紙磨走最中間個2條野.................
barrybaby 發表於 21-2-2010 04:17

要D勇氣喎....之後要再噴光油?
要D勇氣喎....之後要再噴光油?
Jimy 發表於 21-2-2010 04:20 AM

我唁識ga.....
所以未敢搞,,
之前有個post,個大大用刀仔就可刮甩.好勁
小心呀兄弟...
小心呀兄弟...
Jimy 發表於 21-2-2010 04:25 AM

其實我剛剛都試過刮最旁邊個條紋~~~~~~:66:
真係刮得甩ga~
但都係唔敢:31:
回復 9# barrybaby
都係d油尼姐,用刀刮實刮得走既,不過好易刮花埋個面之嘛
用白電油果d "卒"下試下會吾會安全d???

郡士OR雙星D洗油水用尖頭棉花棒輕輕掃下佢唔知得唔得呢
試最好用個身D花痕去試,唔多覺  :(
:77: Support Jimy CHing.  Wish you play it happily!:71:   I choose to refund anyway.:64:
利害利害........:71:
我自己個人喜歡原本那版本多點!雖然呢隻係精細,但Display多!而且比例上原版好點!

不過最好兩隻顏色對調!點會戰損重鮮色一點?