Toysdaily 玩具日報

查看: 8604|回復: 16

[玩具攝影] F-toys STARWARS Vehicle Collection 3

今日入咗哩set. 已經是同系列的第三輯了~~

和已往的一樣, 共有六種:
X-Wing Starfighter (RED2):

A-Wing Starfighter:

B-Wing Starfighter:

Trade Fedration AAT:

Delta-7 JEDI Starfighter:

Secret item - TIE Interceptor:

STARWARS:71:d 機好型~
X-Wing:handshake:

盒底:

講開X-Wing, 這次哩架係 RED 2, 唔同於已出的 RED 5 (第一輯玩具的其中一種,Luke Skywalker), 佢係成個 RED 中隊喺死亡星戰事(Ep.4)中唯一(除 RED 5 外, 當然)生存嘅隊員; 亦係第二次進攻死亡星(Ep.6)中飛入死亡星裡面, 擊破發電機組引發爆炸的機師~~

與 RED 5 一同進攻:

追擊 TIE Interceptor:

回復 1# bigjohn2hk

how much?
另一隻要寫的就係 Delta-7:

哩隻係 Ep.2 入面 Jedi 專用的戰機, 亦係 Obi-wan 乘坐去水行星調查複製人事件的交通工具. 它的體積比較細小靈活, 但無法進行長途超光速飛行~ 所以它就需要:

Hyperdrive ring 來進行了~

裝着過程:

這時就飛去邊都得啦!

:71: Long time no see, good collection and don't forget the 1/144 falcon in April.
套野真係好正,不過樓主會唔會諗住同佢地加黑線呢? :64:
:71:
B-Wing: 一隻奇怪的戰機, 電影裡也不常出現:

電影中 B-Wing 兩旁的副(?)翼其實也是可以摺起來的, 但這玩具就不成了~~:56:
Now only vehicle left are Slave 1 and Imperial Shuttle for ep 4-6
舊三部曲嘅機械設計真係劃時代,幾十年後睇都唔out~
前傳嘅機械設計我就無咁鐘意,有D唔fit in 個世界觀嘅感覺~

哩個系列無需懷疑,夠認真夠仔細~
Very detal reports, can't wait for A-Wing!
A-Wing, 與 B-Wing同期開發, 乃反抗軍於 X-Wing之後的新機種.

但兩種戰機就大有不同了~~ A-Wing重速度和反應, 體積亦較小, 相較於帝國軍的 Interceptor有過之而無不及. 而在第二次死亡星作戰 (Ep.6) 時更將帝國軍的旗艦 (Super star destoryer) 擊沉並落下到死亡星上!

Looks good!:71: