Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: skyline34

[分享討論] 支持 HT 正視 Ironman事件之後的 License 問題

日本 HT homepage 上, 個頭像比人打左格仔, 好好笑.
skyline34 發表於 23-2-2010 02:37 PM

噤即係米佢身有屎....
其實都係信心問題. 我覺得, 就算HT話License已經approve o左, 但係出貨時都可以用其他理由. (好似 john connor ver1, 小弟"有幸"地有多一個頭, 都唔係license問題)

HT更加無可能公開生產進度等, 因為始終都係商業秘密...

最慘其實係....除o左 HT, 我要隻好的 1/6 Figure (ironman) 根本無第2個option...只有買和不買...sideshow d 又似 statue 多過 figure....
其實都係信心問題. 我覺得, 就算HT話License已經approve o左, 但係出貨時都可以用其他理由. (好似 john con ...
jeffloh 發表於 23-2-2010 03:10 PM

license 唔係商業秘密
營商手法問題....好似一種"系咁架啦, 你吾鍾意咪吾好買囉, 反正大把人買"既態度....唉...鬼叫eb吾爭氣...冇競爭既生意就系咁...
其實都係信心問題. 我覺得, 就算HT話License已經approve o左, 但係出貨時都可以用其他理由. (好似 john con ...
jeffloh 發表於 23-2-2010 03:10 PM

HT John Connor ver. 1 --- customers could get a free replacement head cuz of massive complaints.  Actually The Spirit was as shiitty as John Connor yet HT didn't propose to anything at all !
營商手法問題....好似一種"系咁架啦, 你吾鍾意咪吾好買囉, 反正大把人買"既態度....唉...鬼叫eb吾爭氣...冇 ...
fat9 發表於 23-2-2010 10:01 PM

其實競爭能力同本錢有關.