Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 支持 HT 正視 Ironman事件之後的 License 問題

跟本就係全心騙我們
shun1219 發表於 19-2-2010 01:10 PM

今次騙了我們, 係佢問題, 已然發生了, 只可補救.
但將來呢? 我地希望佢正面地做番d野, 已經一(我指license事件), 但不可再.
問題唔係有冇某套片 license, ironman套片佢都有 license, 問題係佢 display 的頭像在出貨前取得 licen ...
skyline34 發表於 19-2-2010 02:15 PM

對!
其實在未得到APPROVE前, 就出辦, 我就覺得不妥, 除非佢等$做首期啦
:60:
iron man BD ver呢次根本係hottoys自己食屎!
收哂人訂,到大貨出啦最後一刻,至post張相話license問題,直頭用返個舊頭,好似同d客講 : 啦! 頭就係呢個啦! 果個新頭無架啦! 要就要,ng要大把人要!  

(當HT 自己話電影公司吾批單野係真啦下...)
佢個舊頭重新上色出貨都要時間做啦,license如果知有問題,個頭吾批果刻 HT就應該對外公佈啦下話,重一路收訂,再係呢段時間去番新呢個舊頭,HT成單野根本就係擺到明隱瞞啦,哂Q氣重多多籍口!
iron man BD ver呢次根本係hottoys自己食屎!
收哂人訂,到大貨出啦最後一刻,至post張相話license問題,直頭用 ...
pathk 發表於 20-2-2010 12:08 AM

所以想知佢地下次會點做, 會唔會 UPDATE 我地, e.g. 5月出的 T-800, 而家門市 diaplay 的頭像是否已取得 license or approvel, 我地都唔知.
頭像被屏蔽
咩都假,計我話真正要改善既,係大家以後買HT FIGURE既習慣,只買現貨!
咩都假,計我話真正要改善既,係大家以後買HT FIGURE既習慣,只買現貨!
xxsss 發表於 20-2-2010 02:56 AM

or 可照訂, 但唔需要比訂金先.
所以用吳萬達個頭黎做頭像
BruceLee 發表於 20-2-2010 02:43 AM

唔係講笑, HT 真係要正視問題.
回復 24# skyline34

支持:71:

其實無一間公司唔會特登做D野去破壞自已商譽,
得罪熟客,因為同插自已一刀無乜分別。
估計係自已程序上出錯(乃野),又可能被整估,
點計都會有corrective action.
但會否公開承諾,又係令一樣野:38:

回復 25# Oldcat

唔好話承諾咁深遠, 如果佢地可以對出產的貨品有承擔已經好好La.
試問隻 T-800 會5月出, 如果佢地唔 confirm 個頭像是否可以出到 display 的版本, 你會否走去落訂?
唔通佢地一直唔肯講, 出貨時又換頭, 到時又退錢ar?
回復 26# skyline34
小弟不才,訂左啦:64:
T2真係無辦法,致命情意結:30:
回復  skyline34
小弟不才,訂左啦
T2真係無辦法,致命情意結
Oldcat 發表於 21-2-2010 12:37 AM

我都勁仲意但我係唔會落訂的!
但如果佢地 update 客人們頭像可取得 License, 我一定走去訂, 所有我一直希望 HT 做D野
日本 HT homepage 上, 個頭像比人打左格仔, 好好笑.
http://www.hottoys.jp/ironman/mark3_battledamage.html