Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 多少辛酸造就壹個玩具?

你咁高見咁叻丫, 就應該即刻行動保障知識產權啦
即刻去海關報案先啦,
另外, 果D皆旺四眼仔, 好景四仔 ...
fagundammk3 發表於 16-2-2010 01:08 AM

講明d, 你指既係mikemike大大其身不正, 雙重標準, 五十步笑百步.......
咁講真, 完全冇掂過侵權產品既人真係萬中無一既~ 呢個我讚成~
反對, 又唔等如一定要報案
而有用/用過老翻, 又唔等如佢唔可以表達佢對呢個樓主所做既野反感.....
冇用老翻萬中無一.....
我亦都相信, 完全唔會 "其身不正", 完全唔會 "雙重標準", 又完全唔會 "五十步笑百步既人", 亦都係萬中無一.....
頭像被屏蔽
又一班bandai死忠小朋友
人地bandai覺得有問題自會有行動啦, 到你班小朋友擔心咩~
成日自以為是, 真係為香 ...
fagundammk3 發表於 15-2-2010 10:29 PM

講極你都唔明, 仲要淨係識得對人唔對事咁挖苦其他版友
無得救了.......
邊個係小朋友, 我都費事講

同埋呀小朋友大哥
就算要告, 都唔關BANDAI事
應該係東映出聲的
除非你打住SIC或者SHF名號, 否則應該係映畫公司出面
版權意識薄弱都要有個底吧......
講明d, 你指既係mikemike大大其身不正, 雙重標準, 五十步笑百步.......
咁講真, 完全冇掂過侵權產品既人 ...
movie_arms 發表於 16-2-2010 02:02 AM

好難講得明呢一代既人架啦......
一般人就算用翻版, 至少都會自覺係壞事, 唔會大大聲週圍話俾人知
但時下年輕人, 越犯法越夠威
心態同價值觀都唔同晒的了...算吧啦...
一般人就算用翻版, 至少都會自覺係壞事, 唔會大大聲週圍話俾人知
但 ...
L-U 發表於 16-2-2010 02:54 AM

我見到佢既回覆都覺得浪費了自己的時間
尤得佢自吹自雷啦
請問個玩具出面有得賣嗎?
我有興趣^^
頭像被屏蔽
接受大大鄙視~反正都唔爭在多妳壹個~哈哈~我都承認我無恥~
不過我想大大應該要搞清楚壹個概念~所謂“ ...
x2toys 發表於 16-2-2010 04:16 PM

哈哈, 有 Point~
但 ...
L-U 發表於 16-2-2010 02:54 AM

正確, 我有份用, 我都唔會話天經地義咁既態度...
會老老實實話自己貪平, 唔想俾多錢......
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
我比較了解坐響度唔需要付出就開口講大話既心態~  
參與/回復主題 積分說明 關閉      RE: 多少辛酸造就壹個玩具? [修改]   

就算今日我系翻模做,我都要付出唔少心血~何況 ...
x2toys 發表於 16-2-2010 04:31 PM

我明你所指既 "老翻" 定義既問題, 亦讚成唔係老翻而係侵犯版權
我只係覺得, 你話自己辛酸有點兒那個o者, 你又唔使神經質到即刻話咩 "上崗上線"~
不如齋講返件玩具,講版權開多個topic啦...

P.S.  只係路過,唔同意請勿插
不如齋講返件玩具,講版權開多個topic啦...

P.S.  只係路過,唔同意請勿插
ultramanzoffy 發表於 16-2-2010 07:02 PM

呢個係玩具討論區, 討論玩具咪好羅