Toysdaily 玩具日報

查看: 31470|回復: 41

[個人收藏] 我的收藏 Part I (加了Billy櫃,Updated on 15-Feb-2010)

【2009年2月15日更新】加了Billy櫃,Page 2

【2009年12月27日更新】已減了
,用Firefox睇應該都睇得哂了,唔得可以refresh版面。

我儲D嘢好多唔係呢度嘅主流 :unhappy: ,但都希望大大們比面look look!  :77:

原先搬完屋預計九月可以放好D收藏,點知最後搞到年尾!:54:
多謝椒皮兄指點訂咗個櫃!:77: 不過因為重有一幅牆未用,應該好快會訂多個櫃去盡量放其他野。

個人比較喜歡收藏古董膠玩具,因容易打理、佔好少空間、同憶起兒時往事。不過一件隨時貴過十隻action figures!:(

鐘意超大件頭係因為覺得好勁。:34:

首先要映入唔倒陳列房而要放主人房嘅七呎超人扭蛋機:

因櫃放在房內,所以分咗幾幅相先映得晒:

由房外看 (可以見到一班大隻佬)

再入房來過overview

最後由左至右上至下逐層睇:

RMW 1/2 拉打頭像全系列

其中三隻係限定:  Kuuga初生形態,Faiz加速形態,Shocker Rider:

拉打裝着變身全系列:

Super Real Heros Vol.1 Masked Rider Faiz,Popy Jumbo 拉打V3, 拉打X,超人太郎。Jumbo超人系還未買到尼奧,因太貴同唔易揾,要儲吓錢先...

因兒時已好想買超合金但冇錢,大了便鍾情Popy拉打&超人合金。超人合金包括不同版本已齊,拉打系就只差亞瑪遜電單車二期同舊一號電單車二期。名作拉打一號就剛在日本買咗未放出嚟,勁貴搞到而家好窮!:no:

R&M + 裝着龍騎系列

RMW 1/5 拉打系列,海洋堂星之計劃手辨,B-Club原著一號,前排係BANDAI超人超合金系列(可能唔多好賣所以只出了六款)

SHF拉打全系列(至2009年12月初)

拉打大集會

傳說中的京本金拉打二號,限定五十隻。

古董拉打 + 咸旦超人玩具

呢幾隻系出名門,特別係紅超人(外國收藏家叫佢Girl Ultraman)

Medicom 12吋拉打全系列

Medicom超人全系列 (至2009年12月初)

RMW 1/5 拉打電單車全系列

RIC Model 超人手辨

古董咸旦超人玩具

Medicom + PBM + Timehouse拉打全系列 (至2009年12月初)

多謝覧賞! Part II 請看:  http://www.toysdaily.com/discuz/thread-121380-1-1.html :64:

It is only PART ONE???!!! :50:
How many "parts" do you have?

Great great great collections.:71: :71: :71:
好多超人:handshake:
哇~真系开眼界了~~:50:
Hey Bros, would u tell me where can order this display cabinet?? :handshake: Thx~
真是很厲害的收藏!雖然不是我杯茶。
超勁人∼:71:
crazy ~HAHHA~:71:
古生的朋友~hahha~
原帖由 Macross長谷有洋 於 25-12-2009 02:49 PM 發表
It is only PART ONE???!!! :50:
How many "parts" do you have?

Great great great collections.:71: :71: :71:

我得兩部份,第二部份將會係老婆大人嘅收藏。 不過好多都係我比錢,真唔明點解... :(

唔知大大之前睇唔睇得晒D圖。現在的版本已減圖,因我用Firefox load 唔晒所有圖...  :?
個櫃同d收藏都好正
:71:
嘩...d收藏好正

嘩嘩嘩....另外個柜不單圖紙畫得出色,設計實用有型唔老土,

簡直就係鬼斧神工,利害利害:$
我見到好多錢就真:50:
:47:好壯觀的古至今收藏,  像去了一趟博物館:43:
好正呀!!:love: :love: :love:
nice collection!