Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: ultramanzoffy

[個人收藏] 我的收藏 Part I (加了Billy櫃,Updated on 15-Feb-2010)

小弟都係用Billy櫃, 不過仲加咗好多改裝!
半田健人_555 發表於 6-3-2010 12:53 AM

我想另一邊牆簡潔D,令我入到呢間收藏室時唔好咁大壓迫感,所以Billy櫃比較簡單

不過正如大大咁,有需要的話Billy櫃真係可以玩好多變化! 價錢又合理,慳返D錢可以買多D玩具
ultramanzoffy兄~~ 你既收藏好有特色! 唔雜亂又有主題~ 我一直都覺得咁樣先係收藏!!!
真係好唔錯~~~ 有機會真係想現場一睹震撼!!!!

有關於買櫃黎display問題~~ 真係比較傷腦筋!!!! 我個人唔想深度咁多...因為會好易雜亂! 我寧願淺淺地咁放反而仲突出更靚~~~ 可惜坊間唔多呢類型既display櫃!!!! 聽你所說叫人訂造而問題多多~~ 真係比較苦惱!!!! 因為我黎更新屋都想造番個黎放美玩英雄陶瓷~~~~
ultramanzoffy兄~~ 你既收藏好有特色! 唔雜亂又有主題~ 我一直都覺得咁樣先係收藏!!!
真係好唔錯~~~ 有機會 ...
玩具烈士-奇雲 發表於 10-3-2010 03:30 PM

美玩英雄陶瓷都幾大件噃,但只放一排,Billy櫃都應該應付得來吧!美玩英雄陶瓷放太密好似唔多好睇呢~
師兄,想做個好似你屋企咁既櫃,想問下係邊到做同幾$$$?!??!
THANKS~~~~
回復 34# EDMONDLUN
唔係唔想話你知邊度訂,只係我自己都覺得D手工一般。如果師兄真係要訂做的話,不妨先多做資料搜集,揾間可以做到高質素嘅室內設計公司。個櫃有排用,價錢貴D都冇所謂啦...我個櫃就要千幾蚊一呎~
回復  EDMONDLUN
唔係唔想話你知邊度訂,只係我自己都覺得D手工一般。如果師兄真係要訂做的話,不妨先多做 ...
ultramanzoffy 發表於 11-4-2010 02:24 PM

I SEE~~~
咁我再去睇睇~~^^:63:
nice going man!
all are nice collection items~
大开眼界。劲:71:
very good toys collection and you be a great toys collector!!!!
想問用Billy櫃嘅大大, Billy櫃嘅玻璃咁薄(約2分)夠唔夠力支撐??
回復  borisasf

設計OK但我唔建議師兄去訂。D手工唔太好而且玻璃門的隙縫太大,用咗我好多時間用 ...
ultramanzoffy 發表於 11-2-2010 12:14 AM

請問 Ching Billy櫃玻璃門的隙縫大不大,是不是都要用防塵膠條去補,而防塵膠條到哪裡買呢?
厲害:$!