Toysdaily 玩具日報

查看: 25532|回復: 35

GX-50 玩後報告 ...多圖

一時既衝動就買左, 好在女朋友唔發現.... :p
就同大家分享下GX-50 同GX-03既分別啦~

首先回顧舊盒....都一段日子了.....:( 其實Design 唔錯

新盒呢.....其實大家既焦點都可能放係後面既南原基地.....:$正!

帶大家先睇睇1號機 ......

有留意既大家可能已經發現新同舊既分別 :
- Detail 左好多
- 機艙用透明膠
- 有輪
- 大隻左
- 比例好左

依家睇2號機 ......

新同舊既分別 :
- 和一號機一樣, 機艙用透明膠

再一次過睇埋其他機.....

4號機個輪係收係膝蓋上....

5號機個鑽係大D, 有氣勢D :35:

終於合体喇, 比一比高度....新既高少少呀.....:36:

正面

新既.....

舊既...

擺埋一齊, 真係新既個樣醒目D....:35:

色水都真係正好多

側面....差不多...都係俾人覺得身型薄左D...:42:

背面....新既2號機係唔駛除噴射器...

比一下活動性能....

其實差不多, 不過新既可以櫃係度....而舊既....:42:

最後再同其他玩具比比高度....首先係TF空派....

不分上下....

但一同天火文比......:47:

後記 : 其實買既時候真係心大心細, 又唔係無隻舊, 又唔知D色係唔係咁正, 又唔知
係唔係用返舊模再上色, 不過玩後覺得真係唔錯, 變型方式是一樣, 但比例正好多,
擺埋一齊真係好唔同, 絶對是用心既再版. 就算買左舊版, 其實都真係值得擁有新版,
尤其如果你未買GX-03, 就真係唔好錯過呢個GX-50!

多謝收看!  :64:
想問一問大大, 這隻企姿能否直一點的, 因見相內的企姿都是帶微曲, 是否因為開節鬆??
呢隻又係睇圖以為改動不大,其實細位改良左既新品.
唔係唔想要,只係,上次魂NATION BANDAI一次過展出了"舊版超合金色"(淺色及有印花)的V型和超力
BANDAI冇理由唔出埋懷舊色的超力,我要等.
...對腳係都唔肯粗壯番D....
謝謝大大詳細分析,...最大分別係個頭...一號機...
其他都係D唔起眼既小改進....
如我所料...可以暫時唔入住...:67:
THX!咁多圖比我地睇呀!:64:
原帖由 K66 於 24-12-2009 02:51 發表
呢隻又係睇圖以為改動不大,其實細位改良左既新品.
唔係唔想要,只係,上次魂NATION BANDAI一次過展出了"舊版超合金色"(淺色及有印花)的V型和超力
BANDAI冇理由唔出埋懷舊色的超力,我要等.

我都是等....GX 50V:78:
我都要等gx-50v
因為買左gx-31v, 想湊成一對:67:
有幾多金屬成份?
就甘睇相好似全膠, 幾多fish?
原帖由 fallout8 於 24-12-2009 09:38 AM 發表
我都要等gx-50v
因為買左gx-31v, 想湊成一對:67:

其實各位大大講ga V版預計會有咩唔同呢, 好似有好多大大都話等V版gei:(
頭像被屏蔽
thanks for your report. the difference is very small...
哇!今次咁快手?
THZ for report! :71:
"可以櫃係度"?????

I think my wife doesn't need me to "櫃" if I bring it back home :56: ..............I haven't got 03...........

I also remember 50 gets more weapons than 03.

:71:
我覺得新果隻醒目好多啵:handshake: