Toysdaily 玩具日報

查看: 13076|回復: 25

小改造,令SIC DECADE沒感恐怖

好多大大都話SIC只DEACDE個面相唔多OK
但我對DCEADE真是非常有愛
所以都是入左距
但對住塊感喈面實在唔是辦法
于是決定執執距

動手之前影翻張留念同對比

劇照發現只眼是得條邊沒黑色
於是決定試下洗走只眼D黑色線

塊面是摞超能膠癡住喈
要用D力先可以拆塊面出黎
洗完上翻銀色打底
WOW!!當堂靚仔左唔少

裝翻落去體體
正!!:71:

非常滿意呢個面相!!

多謝收看:77: :77: :77:

Well done!!:71: :71:
I don't buy it because of his eyes. They make him like a lizard.  :56:

Thanks  for your suggestion.
How did you wash away the lines? With thinner?
改咗~真係有改咗嘅靚:71:
原帖由 Oracle 於 12-12-2009 11:47 PM 發表
I don't buy it because of his eyes. They make him like a lizard.  :56:

Thanks  for your suggestion.
How did you wash away the lines? With thinner?

我是滴小小郡氏開油水落去然後用毛筆慢慢掃
只眼原膠色是透明綠
所以只會洗甩D銀色同黑色
Or can I just print the '"black lines" with silver colour?
I wonder if I can still find 1 now :56:
原帖由 Oracle 於 13-12-2009 12:22 AM 發表
Or can I just print the '"black lines" with silver colour?
I wonder if I can still find 1 now :56:

應該唔得
因為黑線是系銀底色後面
所以一定要系甩D銀色先可以洗甩D黑線
:71:  Looks much better. :77:
好好多
大大有無多D改造過情既相呀?
look better now!:$
改完一樣怪////:80:
樓主, 改還改, 都要剪下指甲, 張指甲相比起DEACDE個面相仲恐怖:50:
洗左D黑线系好睇左哦~~
原帖由 samsam0801 於 13-12-2009 11:06 AM 發表
樓主, 改還改, 都要剪下指甲, 張指甲相比起DEACDE個面相仲恐怖:50:

X 2.   樓主 is Shocker.:DD