Toysdaily 玩具日報

樓主: sundaydriver

備案:一宗於ToysDaily的網上騙案

關閉 [複製鏈接]
原帖由 sundaydriver 於 3-11-2009 06:17 PM 發表

咁我反而覺得你有運,
其實相信有心動的大大,全部都係為左個Ironman頭,
如果換轉佢咁要求我畀多D錢,
我就唔會買。

其實加錢唔係問題架
如果到時ht叫我加100蚊有頭我都肯
但我又覺得佢有一點令我不安的手法,所以...:80:

題外話,樓主可以有冇叫其他朋友試下打個個手機電話試下係咪那會員本人?
原帖由 lokia 於 3-11-2009 06:26 PM 發表 節哀~~  :o 上網bid會安全dd~~

不敢苟同,今次確是小弟自己不小心,與網上買賣無干。:55:
Sorry to hear that,
利用其他人嘅好心而達到自己嘅目的,
絕對唔要得:53::angry::*
我早排見到一件事件, 我係ht提貨時, 見到有位哥仔用v.i.p.會籍訂貨,
當志安哥哥印單後要對方留姓氏+電話時,發覺姓氏同v.i.p.會籍的不同,
但志安哥哥同他講,今次接受他的訂購,叫他下次唔得( 我想係叫他不要用別人的v.i.p.會籍訂貨 ),跟隨果位哥仔拿單後走了.
ht 的 保安意識 係唔係有漏洞:cool:   
另外ht 伸請v.i.p.會籍張表格要修改, 今時今日,各人都有私隱權保護政策保護, 身份証no. 景然要全部寫曬:die:

完全唔明點解 落單個名同VIP電腦記錄 NUMBER 唔同   HT 都可以 比個位人兄落訂 :@

HT 真係要諗下 點改善 好彩唔係EB 張卡有得增值 唔係死得 :die:

That's why we do not support and delete those "trade" posts in TD............... Sorry to hear that..................... :42: :42: :42:
我都好同情CHING嘅遭遇,但我上個月先同WTF依位CHING入咗兩隻HT FIGURES,一隻係JOKER DX,另一隻係PREDATOR 1,兩隻都係全新現貨同埋係用會員價購入,我仲即場喺交收地點CHECK埋貨,當時都唔覺得佢有咩問題...之後我都曾收過佢話出外留學嘅PM,但因為當時我已經一早經HT訂晒佢所有嘅FIGURES,所以冇加以理會,後來就見到佢喺討論區留帖...

請問CHING你當時交收嗰位係點嘅樣,唔知係唔係同我交收嗰位係同一個人?
原帖由 imbun 於 3-11-2009 08:46 PM 發表 我都好同情CHING嘅遭遇,但我上個月先同WTF依位CHING入咗兩隻HT FIGURES,一隻係JOKER DX,另一隻係PREDATOR 1,兩隻都係全新現貨同埋係用會員價購入,我仲即場喺交收地點CHECK埋貨,當時都唔覺得 ...

imbun大大請收短訊:64:
Ironman 爛頭 真夠吸引力 ... :73:
Ironman 爛頭....:52: ..

anyway.thanks "sundaydriver" about this news~

i just think if i vip,i will not sell the vip gift~~i will keep at home~:61:
我一開始已經覺得唔 有可疑, 一個學生有錢買甘多HT
如果有甘多錢,點會無錢send it to US  ar
之前我都話佢知自己對 BD IRONMAN有興趣,  隨後就收到一個答案同上面大大一樣 ...... 較幸運的, 係我無再覆佢! :!

原帖由 buzz 於 4-11-2009 10:24 AM 發表 之前我都話佢知自己對 BD IRONMAN有興趣,  隨後就收到一個答案同上面大大一樣 ...... 較幸運的, 係我無再覆佢! :!

請問大大即係乜野答案?
BAD GUY !
唉..聽到呢d消息都系吾開心..人與人之間既信任又因為有呢種人又拉闊了. 無奈!! 不過以呢個case都好難防.