Toysdaily 玩具日報

查看: 22783|回復: 42

誰捨得落手? 為了慳位, 你們會吾會.....SHF好毒呀 心突然的隱隱痛

我是一個玩家, 不是抄家或收藏家!!
我買了多數都吾會賣的!!
而且又好鐘意拿來玩或DISPLAY
所以多數都會掉了包裝盒!!
但要決定掉時, 真係好難落手架!!
尤其是今次SHF系列, 包裝吾算好"SAI"位!!
不過今次咁做, 可以慳返一半位!! 因為將來還有四五十隻RIDER等住我!!
多位都吾夠擺盒呀!! 所以............
你們有冇人跟我一樣咁做呢??????
痛呀!!!!:no: :help:

多謝觀賞:shy:
大家有空又發表下你對包裝盒的處理意見啦^^
:71:
:71:
包裝盒,猶如雞肋......
咁樣收藏都ok丫...:67:
呢d盒已經唔算痛苦
超合金d盒更加令人難捨難離
超合金d配件又大, 唔知放去邊好
如果要收埋無左個盒又好唔放便:79:

回覆 5# 的文章

最後將紙盒全部摺埋就搞掂晒!!
其實D紙盒都好靚,所以我都係會留返D紙盒, 不過摺偏晒先收埋
原帖由 fatcheong 於 19-10-2009 11:29 AM 發表
呢d盒已經唔算痛苦
超合金d盒更加令人難捨難離
超合金d配件又大, 唔知放去邊好
如果要收埋無左個盒又好唔放便:79:

絶對認同!!
仲有"聖衣神話"都係一世都搞佢地吾掂!!
我連變形金剛大部份的盒都掉晒了!! 尤其是美版絶不留手!!
所以話...........每個男人都終會有一個"嘆息之牆"
我的牆是"超合金魂+CM合金+EX合金+神話+超人腰帶+TF"
SHF我除左 "蟻兵"有拆盒.
因為買左幾隻, 留左最靚個盒, 將Body同配件用膠袋仔入好, 入晒一盒度.

另外舊個d山口式都有好似大大做法, 剪去多餘晒位的地方, 再用膠袋獨立包裝.
不過我會連個盒都剪爛埋, 保留前同後, 攝埋入去膠袋到.
好整齊:71:
仲有好多位wor師兄...:58:
我就就黎爆櫃lar~~:55:
原帖由 黃柑俠 於 19-10-2009 11:37 AM 發表

絶對認同!!
仲有"聖衣神話"都係一世都搞佢地吾掂!!
我連變形金剛大部份的盒都掉晒了!! 尤其是美版絶不留手!!
所以話...........每個男人都終會有一個"嘆息之牆"
我的牆是"超合金魂+CM合金+EX合金 ...

shf呢d細盒我會搵個已經砌完既模型盒裝住.....:78:
原帖由 黃柑俠 於 19-10-2009 11:30 AM 發表
最後將紙盒全部摺埋就搞掂晒!!
其實D紙盒都好靚,所以我都係會留返D紙盒, 不過摺偏晒先收埋

:71: 我都係咁做,不過我會cut淨有圖o個幾面
I have no feeling to throw those packages at all..................... :(

Casue I'm a collector and also a player!  Box is meaningless to me!  :p
木野 咁多隻之中最正