Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 黃柑俠

誰捨得落手? 為了慳位, 你們會吾會.....SHF好毒呀 心突然的隱隱痛

深同感受:67:
呢個問題真係困擾咗好多大大,其實我係唔希望將啲盒掉哂佢,因為有個包裝始終都係好啲,但大家都知道如果繼續咁KEEP住啲盒,真係多多地方都唔夠擺,所以我會用黃 + 籃變綠嘅住能密實袋將啲身形較細嘅玩具如山口式,MIA等放入去,咁當然我會將盒底剪出嚟一齊放入袋中方便收藏. 唔知呢個建議可唔可以幫到其他大大呢?
原帖由 mkcccc 於 19-10-2009 12:32 發表

shf呢d細盒我會搵個已經砌完既模型盒裝住.....:78:

我都係盒中盒中盒...

MG內藏有HGUC內藏有其他垃垃汁汁野
原帖由 insomniac 於 20-10-2009 12:23 PM 發表

我都係盒中盒中盒...

MG內藏有HGUC內藏有其他垃垃汁汁野

因為模型d printart真係好靚..:35:
我所有包裝盒都完整無缺...

:shy:  只係各有各好~
我既擺法請參考我既簽名↓:DD
小弟情況:山口、老變、模型、並一切盒蛋、膠 Figure全部丟盒。

SHF 正考慮中,不過佢個盒真係幾靚,又整齊,所以好唔白樓主唔捨得丟o既心情。

合金就真係冇得傾,一定唔可以丟盒。
不過一般合金o既包裝都用得好盡,唔算太屣位。

裝著變身情況同合金差唔多,太多散件,丟盒仲麻煩。

聖衣就....好彩,我冇玩~~~
我都頭痛緊盒既問題~:79:
我都是一個玩家~但真是不捨得呀:59:
大大心好细,这系每一个玩家的头疼之处!-------无解决办法:sad:
其實SHF D 盒已算好細好fit. 唔算太阻位. 我自己就會keep住.用來放散件最好, 加上D rider 亦有機會要入盒.

用保鮮袋雖然慳位, 但係散件堆埋一齊容易整花, 而且又要幫佢地分類, 又容易跌咁件件.....:unhappy:
我隻v3 盒俾大人當垃圾掉咗, 無哂d件, :53:

回覆 14# 的文章

Support! :73:
:71: