Toysdaily 玩具日報

查看: 34512|回復: 36

超合金魂 GX-45A 真!Z衝擊系列巡禮••

一款期待以久的超合金魂 GX-45A 終於到手了,起初此合金吸引我之處是他胸前的 ' 高熱火燄 '裝置,真的很像我們常用風筒中的發熱線呢!小弟覺得他非常特別而且很有形!到了發售前更知道他有半人半機械頭部用更換,真的玩得很熱血啊!誰知合金到手後,我發覺最正最熱血都不是這些,而竟然是.........

先開盒睇睇今次會場限定有乜特別先.......首先大家會發覺附件實在不多,而且亦無萬能俠飛翼附送,只有多了一個半人半機械頭部......咁到底乜野令我咁驚喜呢!?            

答案原來係佢.............

金屬色的 ' 朋友號 ' 是也!:$

估唔到咁細隻朋友號可以做到咁似合金(其實佢係膠造的),而且上色非上之正!好驚喜呀!:handshake:      

將PX-04放埋一齊,我發覺佢仲似合金過PX-04.....(小弟個人意見:( )

再將三款 ' 朋友號 ' 放在一起作比較,大家就睇得清楚D喇!

睇完朋友號,我地就睇睇主菜喇!.............出黎啦!:* 萬能俠!!!

首先講講GX-45A熱海版萬能俠本身,其實同GX-45無乜分別,主要都係在用料及上色不同,熱海萬能俠身體主要用上深色有銀粉底作主色,手臂、腰部及大腳就以電鍍處理,而頸部則用上銀油....

' 高熱火燄 ' 裝置用上半透明膠,真的很像發熱裝置呢!

跟住就睇睇另一賣點.......半人半機械頭部

未入到此作前,從網上見有日本玩家介紹他的熱海萬能俠,見佢果隻萬能俠個半人半機械頭部,人面油到好差,當時我有D擔心,好彩買番黎我同我朋友果隻都無事....真嚇死呀:( .....

講番半人半機械頭部,上色都算合格,但朋友號就無用上金屬油了:unhappy:

用上半人半機械頭後,狂意暴現呢!

基本裝備,當然唔少得地台啦!

雖然.......GX-45A並無飛翼附送,但佢又能否用上飛翼呢!?

用上GX-45之飛翼!

用上GX-49之飛翼

最後......齊人梗係要影番張合照啦!(其實我覺得佢仲有排出:44: )

合照又點可以少左朋友號呢!

謝謝收看:77: ........

其實..........

其實我............

其實我同左萬能俠開左少少玩笑.......:p ......不喜勿插!謝謝!

SHF限定萬能:Q

個半人半機械頭部真係好好玩呀:DD

飛拳發射:blame: ...........................:DD !

完全變形....:Q

大家可以忍受睇到呢度,真係非常之.....極度之.......多謝大家:64: .........:DD 希望大家都睇得開心啦!
GX-45A ...的確係好野:67:
又會咁鬼夾SHF既, 正~~!
:71: :71:
最尾crossover shf真係好正:DD :DD
This one is cool and I was also surprised by the 金屬色朋友號 (feel like the EX 合金).:$   The only thing I don't understand is the colour of the cone-shaped "ears" of the Mazinger.  Why in yellow colour this time instead of the golden colour in GX-45?:(    Is yellow the true colour in the animation for this Night ver?:?

原帖由 F-14 於 8-10-2009 10:36 AM 發表
This one is cool and I was also surprised by the 金屬色朋友號 (feel like the EX 合金).:$   The only thing I don't understand is the colour of the cone-shaped "ears" of the Mazinger.  Why in yellow col ...

:p 所以我仲有呢幅.......GX-45身體......GX-45A朋友號.............:$ 正哂!

:71: 323兄玩到出神入化,小弟佩服
原帖由 323 於 8-10-2009 10:43 AM 發表

:p 所以我仲有呢幅.......GX-45身體......GX-45A朋友號.............:$ 正哂!

I also played this crossover.:shy:   By the way, 323 CHing, is it possible to detach and put the 45A 高熱火燄 on the body of 45?:D

頭像被屏蔽
笑晒:34:
:love:
原帖由 F-14 於 8-10-2009 10:49 AM 發表

I also played this crossover.:shy:   By the way, CHing, is it possible to detach and put the 45A 高熱火燄 on the body of 45?:D
:Q 咁危險.........我玩唔起喇今次!
323兄...你有冇數過你d post入左幾多次精華呢?真係隻隻好野...:67:
原帖由 323 於 8-10-2009 10:53 AM 發表
:Q 咁危險.........我玩唔起喇今次!

ha...ha...:DD :64:
好正ar:love:
原帖由 verywai 於 8-10-2009 10:58 AM 發表
323兄...你有冇數過你d post入左幾多次精華呢?真係隻隻好野...:67:
:64: 都係多謝大家比面小弟多多支特!可能我每次都用心制作,令大家都感受到之餘又睇得開心啦!不過呢次我呢個post 半夜先開始制作,到5點頂唔順訓左幾粒鐘再黎過,真係好甘呀!:sleep: 不過我仍會比心機制作的....希望大家多多支持!謝謝大家!