Toysdaily 玩具日報

查看: 20083|回復: 18

好好玩!! Revoltech Neo Getter

尋日見到, 但係無帶錢買
今日帶夠彈藥買哂兩隻(結果就搞到無錢買robot魂 ARX-7 OTL)
今日影住隻NEO先

如果無草開山口Getter的話, 我其實唔打算買呢對...
不過買左Neo之後覺得都好值, 雖然造型唔夠壯, 但係可玩性一流
相反...Dragon就差d啦, 武器唔及Neo豐富, 而且對眼真係令我卻步...
但係草開getter就買埋佢啦
我買兩隻都係1.4魚找少少, Neo都值, 但係個人覺得Dragon可以再等下跌少少先買

對手可以連鐵鏈
仲有個"爆炸" effect件都整得好有動感
雖然無EVA刀仔、天元紅蓮鑽的 透明件+少少白油 的效果
但係都可以接受

不過限住左手係掌, 右手係拳, 仲要係果2隻先"飛"得, 唔夠過癮

PLASMA THUNDER~
全條都係透明件, 係都好有動感

剛巧聽日就係我校Sport Day, 擺pose時只諗起鏢槍 XD

擺下面呢個"仰天大笑"pose已經有少少難度...

背後的飛彈, 光是左右一對背包就用左4個revolver joint
不過我唔係太鍾意佢個joint長期露出黎

其中一個好大ge問題...

把刀仔可以攝落個"架"度
但係一攝就...唉, 花鬼哂(銀色部份黑色窿下面)
奉勸各位唔好試...不可一, 不可再
一左之後就無得救lu

revoltech original武器裝備
把槍造得幾好睇, 同Dragon對斧一樣, 好有質感
而且輕掃過少少銀色係面(Dragon斧就銀底掃黑)

始終都係覺得getter唔應該渣刀...但槍又幾夾喎~

-end-
總括黎講, 呢隻野好抵買, 要買襯手啦!!
已有NEO三一合金、哩隻等跌先入、山口無咗當初股熱盛
原帖由 taken 於 22-9-2009 11:46 PM 發表
已有NEO三一合金、哩隻等跌先入、山口無當初股熱盛
的確, 呢期getter無以前果d咁man, 大殘念
呢隻應該係以配件多樣化作其賣點......不過唔太留意動畫既我對佢唔太熟悉,所以只買左Getter Dragon.....:44:
山口宜家走高級包裝同扮多配件路線,以前大件夾扺食就唔會再見到。。。。不過NEO都係三一系列最多配件既一隻。
brother where can u buy it with 1.4 fish
呢隻d配件多到~~~~好玩 :71:
其實哩2隻出得太遲..好多人等得奈無再等放棄咗山口,  無咗當初買山口的feel
Neo Getter 可以算係 真三一 Getter 既前期機... 無左三一射線... 連能力都差頗遠....
我都無左買山口既動力:cool:
個人認為山口075係neo getter中做型最好一個...:78:
原帖由 taken 於 23-9-2009 12:18 PM 發表
其實哩2隻出得太遲..好多人等得奈無再等放棄山口,  無當初買山口的feel
老實講, 佢"重生"之後真係唔係好想買山口了...
貴左係一個原因, 又好似少左地方有得賣
而且好似仲未有行貨代理, 好多時賣哂就唔會再入貨

E+出黎出去都係EVA同埋天元
今次出多2隻GETTER係好, 但係我都係想佢出埋其他機的2,3號先(但可惜機會不高了, 因為很多都是死貨)

我都好想買呀~~

凡想等下會唔會平d@@
原帖由 fatcheong 於 23-9-2009 04:45 PM 發表
我都無左買山口既動力:cool:

或者等佢再跌下價先囉
原帖由 xleo 於 23-9-2009 10:32 AM 發表
山口宜家走高級包裝同扮多配件路線,以前大件夾扺食就唔會再見到。。。。不過NEO都係三一系列最多配件既一隻。

100%同意
以前的山口式真係大件夾扺食,真正做到平民化益街坊:71: