Toysdaily 玩具日報

查看: 17650|回復: 22

[玩具報告] Revoltech 特攝 Jessie from Toy Story series

小弟雖然係Toy粉,不過唔係Toy Story粉
冇記得試過坐定定睇完一套Toy Story
但係Revoltech出得係好的,起碼我買左(當然出得最好係胡迪笑笑口表情:$ )

同好耐以前胡迪比,Jessie真係遭冷待:49:

對唔住,我唔識得用陰笑令大家開心

祈求我都嫁(賣)得出唔洗sip灶lar

其實我是個開朗的女孩

胡迪見到我會好開心架

玩遊戲仲開心呀

石破LOVE LOVE天驚拳!!!

主角三人合照

玩後小評

整體玩得開心,同其他Toy Story角色互動冇遺和感。
(1)三個表情都存神,不過一定滿足唔到期望有同胡迪表情匹敵嘅人。
(2)替換手配件豐富。
(1)+(2)=賣大包,可能海X堂都知自己呢隻出得太慢。
(3)上色非常好。雖然我都揀左幾隻,但都算係好之中揀好,唔係揀走唔好。
(4)有Revoltech一貫可動。不過唔係好特出。但係賣可愛唔洗太高難度動作。食胡迪老本可動眼係大賣點。
(5)之前胡迪同巴斯都有加其他小配角。但係Jessie冇。。。遜色不少。。。

謝謝收看:64:
靚相,我有woody...但近排太多野入,呢只遲D先
回復 2# nela

謝謝讚!
不過Revoltech 嘅野好多時確係唔急的haha
好物,不過對Tracy無愛pass~{:1_231:}
大大對山口產品都幾愛喎
呢三隻我都仲未買呢...
咁請問Revoltech既 胡迪重有無得買呢?
回復 5# mf_c2000

其實睇睇屋企玩具真係買左唔少Revoltech。應該係買得最多嘅一條line。由以前幾廿蚊時玩到而家幾百蚊。。。
題材廣之餘又有共通點波波關節擺埋一齊玩都夾。
最重要係可動好又唔使太擔心整爛。唔會玩玩下擺唔到心目中pose咁唔痛快。(聖衣D關節多可動少真係。。。)
最近胡迪巴斯再版是好選擇。
回復 6# jkam

因為已入手所以行開街都冇太留意
不過如果唔介意同有其他野一齊運曰網買都係好選擇
回復 5# mf_c2000

其實真係算唔少,一部份:{:1_197:}
回復 9# 龍星丸

其實有d我都想買, 但係之前成日聽一d師兄講山口質素唔得,溶膠等問題.
所以好多都放棄左, 再加上d價同b 記果d 差唔多.
所以多數都揀b記.
早排都入左隻獄狼龍, 點知個價插到爬街....唉.
而家有幾隻想入, 銀火龍,紅火龍裝, 胡廸,巴斯,jessie, 雷電, 異形
等聖誕會唔會平先再算
回復 8# 龍星丸

好呀!!!唔該哂!!!
回復 10# mf_c2000

如果而家容易入手嘅係推薦雷電,又多野玩,完成度高,個價都算穩定。
好多師兄都好評出post(小弟都有:35: )
一次過太多目標唔啱玩就唔好了。後追嘅野講時機佢又唔係唔繼續出。橫掂D野都係買唔哂。
如果唔中國人多傳統禁忌真係推薦軍荼利明王。。。{:1_238:}

溶膠係事實。以前有幾隻D黑色件曬得多係會。
我睇隻Zetman都應該會。
咁唔好擺長期展銷廳。Revoltech攞㴝玩最開心。
正~哩隻個崩壞樣同淫笑woody,簡直萬能key!:35:
回復 12# 龍星丸

神像我都有諗, 想入阿修羅, 不過入都會入木雕版,
出面都見唔到lu, 有都係正常版, 冇興趣.

我已經睇實隻雷電呢~:^
回復 14# mf_c2000

:71:
曾經有幸分別開過阿修羅同軍荼利㴝睇
感覺好似阿修羅係試版咁,全身動態較「木」同關節處理冇咁成熟。
軍荼利4對手都咁自然。
黎緊吽形黑金剛我可能會忍唔住:Q