Toysdaily 玩具日報

查看: 24084|回復: 32

[玩具報告] Revoltech 特攝 超級英雄平權份子熨斗人乜世易 Iron Mk42 (31/12/2013加相)

先申脷:小弟唔係鐵粉。買係因為玩開Revoltech。係佢廣泛題材中乜都玩下咁啦。

竟然比呢條友買左,有啲不忿。應該去粉絲手上嘛

應酬下擺個pose

JoJo式

身型線條幾有山口男人味,不過呢條唔係山口條line。佢去左雕打招呼貓

盒面個樣

開黎玩嘅感覺唔錯。不過joint位格局似乜易多,仲要肚皮冇左縮入嘅一塊變成一件過。Effect parts好似同乜漆一樣。
上色真係冇油出界喎,起碼逃過左我唔太仔細嘅偵察。近黎Revoltech啲上色真係好左,可能冇咁刻薄啲工人。

Dum地pose點少得

側面睇,冇借位

玩下effect parts

Marvel最受歡迎兩大超級英雄?

小評
造型唔錯的。我比較鐘意Revoltech 多過其他。
可動(我最重視)以Revoltech 來說是一般。不過Revoltech 的一般係唔錯的。
個colour scheme其實復雜,所以上色我是滿意。不過要求高都係等熱玩啦。有大大話好唔得,咁我冇得否定。不過相上面都有啲。小弟用電話影亦冇加工。
Effect parts應該是炒乜漆冷飯。。。又要有乜碌嘅effect parts先多啲野玩。即係呃哂。
總的來說,粉絲玩開熱玩都應該睇唔上眼。不過係造型可取。

31/12/2013加相,大家新年進步!謝謝收看:64:
:71:快!...靚!...正!...:34:
咁快出左{:1_201:}
唔入孩佬都係等佢出,過兩日出開街先買:shiny:
超快手!
今個月入左隻SAZABI KA.
雷電都要等下個月先入手...唉
好似 SHF 出得靚好多~ 等 SHF~
等你好耐了
但唔係下個月先出咩 ?
咁鬼快既 ?
陣間出去旺角睇睇先
關節很好 不錯丫 謝謝分享

回復 4# mf_c2000

係呀大大!啱放工見佢出左即刻攞銀包張訂單出黎
今個月叉鴨髀都到左我屋企,不過係老虎帶來嘅,曬下先
所以毫無顧慮比錢,不過係唔係都係毫無顧慮比錢
離下個月仲有幾曰
回復 6# Kel_Kel

祝大大揀到好野!
又Po啲上黎分享下!
回復 3# TsChoi

貨多貨少我唔敢講,因為我只係普通玩家
我見上色都唔係好參差
所以一兩日應該唔會淨番啲揀唔落手嘅
回復 2# bbq1120

靚正今次確ok!好似特攝條line素質係好過山口條line,雖然上次雷電都好好
快今次係快嘅,有啲怕醜:35:
回復 5# guy_spider

SHF我冇玩過呢
睇圖係出得工整啲嘅
甩模技術笨大好好多
海乜堂啲組件睇落係冇笨大咁「正」
不過個人鐘意Revoltech 嘅超可動波波關節,同造型有笨大冇嘅動感
笨大啲野好多時關節多可動少,組合又複習
魔鬼往往出係細節中
攪到啲細節位好唔可靠,玩得唔夠開心
回復 8# 龍星丸

真羨慕..:handshake:
我都想毫無顧慮咁買玩具.....:unhappy:
可能我既範數太多,
個個月都要睇住黎買.
我就認為啲上色唔係咁好……揀來揀去都總係有問題的,唔係紅色甩油就係金色過界,再唔係就白眼油咗落面具度……:ice:

回復 13# mf_c2000

顧慮係自己比自己嘅
想買值得買就唔好諗太多
唔係時時有好野的
好似山口雕完雷電之後,係打招呼貓
之後係domo君。。。
所以有時想買都未必有啱嘅野
好似呢隻乜世易,其實我最想買係乜悟。不過初出時取捨買左Zetman。但係之後諗番
真係出得好,不過買唔番。之後再比蒸粉昆一鑊訂左都冇貨比(係呢下我點都會記得)
只好入番呢隻算。
大大你真係多唔同野玩嘅,尤其電單車,其實我好羨慕