Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Revoltech 特攝 超級英雄平權份子熨斗人乜世易 Iron Mk42 (31/12/2013加相)

回復 14# bigjohn2hk

真係咁差嗎
果然無知的人最快樂
「唔小心」訂咗HT MK42, 所以無錢再買其他的MK42了。
兄弟好快手喎 ~ 睇相好似活動能力幾得 ~ !
:71: 支持 ~ !
QC 差到痺.....儲開都係咁話....
睇左4隻,上色完全唔掂,唔係爛頭就係爛手腳仲有胸
暇後要左隻「冇咁爛」既:53:
QC 差到痺.....儲開都係咁話....
睇左4隻,上色完全唔掂,唔係爛頭就係爛手腳仲有胸
暇後要左隻「冇咁爛」 ...
神打魔帝 發表於 29-12-2013 05:48 PM

我買果間D貨唔錯,睇幾隻都冇乜問題啊!
31/12/2013加相大家新年進步!
玩左一陣,放回盒了!條脛好短好怪!
我欠Mark 5 同7 希望今年再版!
我果隻 d 全身關節都好鬆, 有冇大大都有呢個問題?
期待 Bandai S.H. Figuart 會出。
尋日係信和見過實物,攞起上手睇,外型都唔錯,個價又無想象中咁高,不過硬係覺得自己handle唔到D關節,最後擺返低……
期望SHF會出la~
回復 21# tstleung678

搏頭墊高左條頸確係睇落短D。。。真係唔係山口
不過頭頸連接用左double joint(加頸身連接嘅single joint,共一個single一個double),可以拉出就位,大幅度(大D啦)抬頭是可以的。

我都想買5,不過上次比蒸粉昆搞到買唔到。希望好快再版啦!大家一齊玩
回復 22# btpod

吉D波波關節嘅隆一般都緊。緊到扭唔到個波波關節轉向都有(即係唔係撻摓聲嘅郁動)。
鬆嘅係咪波波關節自己?我最近買都覺得佢整波波關節個模可能已經用到殘都唔換,啲波波關節越來越易散。。。
回復 23# 天涯孤客

D關節唔難搞架
最緊要係最多都係散,唔會爛
D波自己都係兩面啪埋,又獨立於其他組件。
Mung一粒出來睇睇就知了
不過唔提議特登拆散粒波波,因為D齒輪扣住,che到變形就唔好了。
回復 27# btpod

我隻都係
就係我之前講波波關節個模殘左嘅原因。
你可以mung開心口同條腰之間個位睇睇
粒波波可以同其他一樣大細嘅交換睇下有冇好啲(可以平執下欄山囗做補品)
其實擺pose郁動冇乜大影響
佢都停係格齒輪度嘅不過個格闊啲
回復  龍星丸

我拍左條片:
btpod 發表於 2-1-2014 11:08 PM

山口一向都係咁的,死症...
回復 29# kevchan1103

以前King Gainer時啲波波關節非常好的
最初出時我買左隻到而家都非常穩陣
反而切割式關節少少鬆