Toysdaily 玩具日報

查看: 33408|回復: 47

[個人收藏] 日本飲咖啡送的四驅車!! 四驅小子主角車齊集!

在日本行過便利店買野飲
本來諗住搵龍珠 X可樂X lawson限定 part 2
點知見到買咖啡送四驅車
行左幾間集齊左一套
細個果陣有玩過下呢幾架四驅車
只記得勝利者, 流星號, 舞娃娃, 地平線, 2及4號都唔記得叫咩名
未貼貼紙, 開左出黎分享下~~
其餘果2隻叫咩名呢??

我都有玩過!!! 果時玩到癲架...換埋MOTOR又買D靚電~哈哈其他人仲張架車大改添!
:71: 我記得一隻叫轟天炮
原帖由 老點 於 3-9-2009 10:18 PM 發表
我都有玩過!!! 果時玩到癲架...換埋MOTOR又買D靚電~哈哈其他人仲張架車大改添!

係呀係呀, 真係幾癲
細個果陣無錢買賽道, 同d friend去d乾既坑渠玩
真係諗番起都覺得污糟
勝利皇帝
轟天炮
火焰陽
舞娃娃
摘星者
地平線
原帖由 老餅餅二世 於 3-9-2009 10:26 PM 發表
勝利皇帝
轟天炮
火焰陽
舞娃娃
摘星者
地平線

係呀!! 多謝ching!
不過火焰陽好似無乜印象咁既
原帖由 啪啪聲 於 3-9-2009 10:25 PM 發表

係呀係呀, 真係幾癲
細個果陣無錢買賽道, 同d friend去d乾既坑渠玩
真係諗番起都覺得污糟

嘩~~~我細個都係咁架~~~我仲試過有架車...
衝左出坑渠..
奔出馬路...跟住..跌埋落去成個井咁深個D渠口...

佢既遺言就係得D齒輪轉動既聲...><""
最記得果陣時有一次唔夠電, &#25886;左D金霸王去叉電, 叉到出哂水但又叉到電, 跟住放入架沖天炮度, 行左十幾秒之後跟住出火花...果陣D爆風好勁, 架車用雞摩仲快過D幾萬轉摩...but 之後架車連摩打同後轆燒到溶哂... :68:
我細個第一架四驅車係流星號 :43:
原帖由 gunconner 於 3-9-2009 11:02 PM 發表
最記得果陣時有一次唔夠電, &#25886;左D金霸王去叉電, 叉到出哂水但又叉到電, 跟住放入架沖天炮度, 行左十幾秒之後跟住出火花...果陣D爆風好勁, 架車用雞摩仲快過D幾萬轉摩...but 之後架車連摩打同後轆燒到溶哂... : ...

金霸王去叉電@@"
叉個陣冇事已經福大命大~~~
原帖由 gunconner 於 3-9-2009 11:02 PM 發表
最記得果陣時有一次唔夠電, &#25886;左D金霸王去叉電, 叉到出哂水但又叉到電, 跟住放入架沖天炮度, 行左十幾秒之後跟住出火花...果陣D爆風好勁, 架車用雞摩仲快過D幾萬轉摩...but 之後架車連摩打同後轆燒到溶哂... : ...

我都試過用金霸王叉電, 不過無出水,
都真係叉到電的, 仲要叉左幾次都無事
入落架車度真係好似食左弗得咁, 勁過好多車
(不過而家細路仔唔好試喇, 一陣爆炸就大獲)
最記得有個同學送左個改得好靚既前驅車殼比我
仲改到好輕, (cut左個車窗,貼埋網), 真係好靚
於是自己又試下改裝d車, 燒紅把介刀係咁cut, 偷空車底,
諗住架車輕d可以快d, 果次聞左好多臭膠味, 差d中毒咁滯
原帖由 老餅餅二世 於 3-9-2009 10:26 PM 發表 勝利皇帝轟天炮火焰陽舞娃娃摘星者地平線

唔係叫"勝利者"咪?
原帖由 juwan 於 3-9-2009 11:25 PM 發表

唔係叫"勝利者"咪?

個人記憶,可能有出入。。。。
原帖由 ar_yuk_0604 於 3-9-2009 11:14 PM 發表 金霸王去叉電@@"叉個陣冇事已經福大命大~~~

細路仔果陣唔識死, 見個樣差唔多咪照叉囉~! :50:
原帖由 gunconner 於 3-9-2009 11:36 PM 發表

細路仔果陣唔識死, 見個樣差唔多咪照叉囉~! :50:

咁又係∼∼∼∼我記得以前有D老翻扭蛋有得扭D奇怪摩打∼∼有D好鬼勁∼∼
勁過雙星個D架。。不過用完之後熱到阿媽都唔認得∼∼好似燒著咁∼∼∼