Toysdaily 玩具日報

查看: 8225|回復: 39

中毒太深!小女子懇請各大大出手幚助!

由於文字可能過多,內容上半部比較偏激,不喜勿插!

”幪面超人”一詞本來對小女子黎講是等同"無聊","白痴","低能","小朋友玩意"∼
由其當中的"服裝=非常騎呢","動作=十分白痴","故事=超低能但唔搞笑"∼
就連當中繹演的演員也不俊朗(注:女主角尚算ok!)∼
我和我老公也是對此感無興趣∼
有一日我老公朋友突然找佢,說什麼brack呀!?RX!?又問佢點解會有什麼戰隊出現呀!?等等...!(注:我老公都算得上一位宅男,對動漫及其玩具非常熱衷!)
之後我老公便上網找其有關資料幫他朋友解答疑問,但此舉之後我老公便不能自拔,沉淪始毒海,其後更遊說我加入∼
起初在觀看時一D感覺都冇,甚至有反感的感覺,但睇了一陣之後,開始對其故事感到興趣∼
之後睇多幾話後,我便知道點解我老公會沉淪了!∼
因為......男主角”‘井上正大”太靚仔啦!女主角都唔錯,有D似楊秀梅,主題曲”gackt”主唱勁正呀!劇中的主角變身好型,而且故事又橫跨多個故仔,可以俾我知道更多不同時代的幪面超人的特色及吸引之處∼

現在懇請各大大幫幫忙,請問那裡可以睇返”電王劇場版”∼”超.電王與decade"和decade第28及29話有字幕∼thx!
用 FOXY OR 上 UWANTS 都可以搵到
原帖由 熱血廢人 於 14-8-2009 12:48 AM 發表
用 FOXY OR 上 UWANTS 都可以搵到

我試過搵了∼但都搵唔到!
:56:
decade第28話有字幕
UWANTS一定有
1-28都有
搜尋 "DECADE" 就有
新電王FOXY搵下 一般都會有
原帖由 倪.八月 於 14-8-2009 12:44 AM 發表
由於文字可能過多,內容上半部比較偏激,不喜勿插!

”幪面超人”一詞本來對小女子黎講是等同"無聊","白痴","低能","小朋友玩意"∼
由其當中的"服裝=非常騎呢","動作=十分白痴","故事=超低能但唔搞笑"∼ ...

28話已有啦。
但29話未播…你要搵…唔該下星期啦。

已劇場版…我諗要日本出左dvd先有人放啦。你等下啦。

如果你decade都中毒…
我諗「龍騎」,「電王」「555」…會令你同老公中劇毒,當中都好多靚人:p
如果喜歡故事性。就本人至愛既「古迦」啦。
原帖由 原罪 於 14-8-2009 12:55 AM 發表

28話已有啦。

我諗「龍騎」,「電王」「555」…會令你同老公中劇毒,當中都好多靚人:p
...

請問大大”古迦”是否和”空我”像樣的那位!?
原帖由 熱血廢人 於 14-8-2009 12:53 AM 發表
decade第28話有字幕
UWANTS一定有
1-28都有
搜尋 "DECADE" 就有
新電王FOXY搵下 一般都會有

我真的試過搵了∼但也找不到∼可否sead條line俾我!?
原帖由 倪.八月 於 14-8-2009 01:06 AM 發表

請問大大”古迦”是否和”空我”像樣的那位!?

同一個:44:
古迦係音譯,空我係漢字。
原帖由 倪.八月 於 14-8-2009 01:08 AM 發表

我真的試過搵了∼但也找不到∼可否sead條line俾我!?

我昨晚先睇完第28話…:44:
平成騎士
KUUGA
2000年(平成12)1月30日 - 2001年(平成13)1月21日,全49話。
AGITO
2001年(平成13)1月28日 - 2002年(平成14)1月27日,全51話。30週年紀念作。
龍騎
2002年(平成14)2月3日 - 2003年(平成15)1月19日,全50話。
2003年(平成15)1月26日 - 2004年(平成16)1月18日,全50話。
士劍
2004年(平成16)1月25日 - 2005年(平成17)1月23日,全49話。
響鬼
2005年(平成17)1月30日 - 2006年(平成18)1月22日,全48話。
KABUTO
2006年(平成18)1月29日 - 2007年(平成19)1月21日,全49話。35週年紀念作。
電王
2007年(平成19)1月28日 - 2008年(平成20)1月20日,全49話。
KIVA
2008年(平成20)1月27日 - 2009年(平成21)1月18日,全48話。
DECADE
2009年(平成21)1月25日 - 2009年(平成21),全30話。 平成假面騎士第十作之紀念作。
Double
2009年(平成21)秋天新番
我全有, 電影都有,英文字幕, CD, OST 音樂都全有,末有DVD就當然冇,
Decade 28集, 八月三十第30集完,
唔睇字幕同一日有, 英文字幕五天倒ok
Double 九月六日開始
你話要我先比 PM-Link, 因唔想整串D sites, 有好多有 Image Right. HK無, 曰本有,
原帖由 原罪 於 13-8-2009 12:55 PM 發表

28話已有啦。

...

我覺得「響鬼」同「Kabuto」入面先多靚人喎!!
「響鬼」入面咁多個女角都唔錯喎~ 響大叔又夠男人味, 威吹又靚仔, 斬鬼又型~!
「Kabuto」仲多靚仔, 有好幾個而家已經紅起晒, 例如天道同神代, 不過我覺得矢車仲型仲靚仔~XD
「”幪面超人”一詞本來對小女子黎講是等同"無聊","白痴","低能","小朋友玩意"∼
由其當中的"服裝=非常騎呢","動作=十分白痴","故事=超低能但唔搞笑"∼
就連當中繹演的演員也不俊朗」
全中!但係就係咁先好睇:71:
Congratulation!  U are fall into this deep deep hole~~~~~~~~~~~ :71: :71: :71:

OT:  Why I haven't got a girlfriend that love Rider or Gundam..............??? :help:
原帖由 Douglas.M.Saint 於 16-8-2009 02:08 AM 發表
Congratulation!  U are fall into this deep deep hole~~~~~~~~~~~ :71: :71: :71:

OT:  Why I haven't got a girlfriend that love Rider or Gundam..............??? :help:

聽我老公講!∼其實係香港有好多女仔都鐘意d男仔野架!∼
你講個dGandam同Rider都有好多架!~
你可以試吓去識d玩cosplay∼
嗰到都有好多女仔鐘意架!∼
頭像被屏蔽