Toysdaily 玩具日報

改造 - 長門有希

改造材料...
azone 1/6 長門有希一隻.....

再加daiki 1/6 長門PVC figure....

未動手術前...同佢地各自影相留念先...
本身唔太滿意隻azone長門個樣...

植髮效果亦唔理想.....

戴埋眼鏡就仲差.........

而哩隻長門...係我認為巿面上眾多1/6 PVC長門之中,最滿意嘅一隻.....(指頭部)
所以揀佢黎改造........

試戴上azone眼鏡....

發現佢同CAMMY個POSE相似....放埋一齊影幅合照先~~

開始動手術嘞.....
改造簡介...
首先小心CUT出PVC長門個頭....將PARTS分解.....
於紅圈位置鑽孔..比眼鏡插入用....藍圈位置用雕刻刀挖成...比body條頸插入.......

組合~~~完成~~~~!!:43: 終於有一隻自己滿意嘅1/6可動長門有希喇~~~~

戴上azone嘅眼鏡....

而家隻長門戴眼鏡...除眼鏡都咁正喇~:52:

剩餘物資都唔好嘥~~組合成一隻,又可以擺display嘞~~~:he:

重現一吓長門有希嘅各名場面pose先~~~

惡之魔法使....欠隻貓.....

謝謝觀看~~

頭像被屏蔽
好強 :71:
勁人-口-
改裝完成後的相好有動能=v=
不過d頭髮轉埋色會更好=v=
頭像被屏蔽
原帖由 雪秘密 於 12-8-2009 05:05 PM 發表
勁人-口-
改裝完成後的相好有動能=v=
不過d頭髮轉埋色會更好=v=

你自己都可以改到 :ar:
唔知點解,我覺得植毛頭襯艦長服又幾好睇嗯
可能係植毛頭有點大,配起figure的細身反而讓長門有更纖細的感覺,所以就覺得順眼。

改造完仍然有兩個成品,很正的改造,簡直完美!
再一次感受到Max大既改造魂! :shiny:
無論Azone body + 射手座頭, 或者係射手座身+Azone頭都比原裝好睇得多!
可能真係Azone頭既髮形太鬆散, 加左艦長帽非常自然!
大大好店!!:71: 

自問自己実在無胆開刀改造:56:
:$ 非常感謝MAX大大這麼慷慨,把這重要的製作過程展示出來,:64: 請受小弟一拜,他日若能試驗成功,定必登出小弟劣作,以報大大教授之恩:74:
頭像被屏蔽
好似唔多似長門 WOR ~~ but 改造技術的確唔錯 :58: