Toysdaily 玩具日報

查看: 50267|回復: 48

[未出玩具預先報告]ES合金 金剛飛天鑽

今日輪到介紹ES合金 金剛飛天鑽,都係同一句,
嗚謝FEWTURE MODEL老細借出EX真三一萬能俠及各款ES合金給我們TD影相,在此獻上萬分感謝!!
生產商透露,商品要延遲至10月才會推出,對於我們這些fans絕對又要多等一會!!

相比戰國魔神,這隻金剛飛天鑽就顯得輕很多,如冇記錯,金剛飛天鑽個body是合金,機械人及馬仔的關節都有金屬成份,因此我們玩的時候機械人都企得不太穩(當然可以企到),最好要付在架上玩及影相。金剛飛天鑽的眼是用透明膠整成,影相時會比較光,而機械人亦合與馬仔結合,順帶一提當天玩馬仔時馬仔用雙腳企都企得幾穩。

好介紹下隻合金先~~

名稱: 鋼鉄ジーグ ES合金 02 鋼鉄ジーグ&パーンサロイド[アート・ストーム]

價格: 7,800円
Q版金剛飛天鑽約10cm高,付有台座承托機械人及供擺設之用。配件都有很多,有可換的拳頭、茅、火箭噴射器及巨炮可替換。機械人手關節都幾硬淨,扭動時記得會發出聲響,但可能腳比較短及多關節,擺pose時就冇咁隨心所欲。暫時介紹咁多先,總之就期待商品的推出啦!

[文:TD玩具老師] [圖: Walkermachine,TD玩具老師]

ok啦圖片已fixed,激死頭先出post先知唔見了一段文字,要再寫過....:help:
呢隻比戰國魔神更毒:handshake:
不過背部螺絲位望落去多o左少少

YEAH!等到你出帖喇!:71:
好 cute.

卡通化產品。
十月出, 仲有時間儲錢買:78:
睇埋港幣定價先決定:36:

:71: 正
....等.....:o
:44: :oh: 好正
中毒啦~~啦~~啦~~啦~~啦~~啦~~
我好懷疑人馬合一,雙腳企定定做吾做到?:45: ,不過我都照buy:34:

很好很好~~~:71:
到現在才知道原來取消了磁力關節:55:
睇真d..連對眼都做得好認真...值得讚...依d先至叫有quality!:71: