Toysdaily 玩具日報

一點玩後感…~VF-25S FULL ARMOR MESSIAH~

頭像被屏蔽
原帖由 warxv 於 13-8-2009 10:28 AM 發表
mr.elljay:
影佢係有D吃力的...
相少另一個原因是想滲線,反正用來擺,滲線靚仔D.
河森老師的設計就真係一時時了...不過星星叫就真係"特別"失望,指佢個人唔係件玩具.

舒米高:
肯定唔同,兩套不同的甲來的.

humanspider:
MP系列只有星星叫係佢的.
河森正治仲有其他範疇的設計,如$ONY狗其中一代的外形就是他設計的了,不過是比較不叫好的一款...

聖鬥士紫龍:
我都唔認為咁做係辦法,但BANDAI就只比你這個選擇...

K66:
多謝你的補充.

Avan:
自組都唔平呀,我都係送多隻P女比佢好了.今年佢P女仲有6~7隻目標...
我都係知佢出呢一款,所以之外的模型,1/100,DX全部都跳過了就是等這一款,可能期待大所以有點不滿,玩具也不是很差的說,不過就是有些小問題,玩起來總是差D.不過如果喜歡MACROSS F的應該可以接受到這一款.
PARTS就無一件要剪的,即是出廠時已經係咁的了.

mame169:
...你講我個POST定件玩具??
兩者我都只覺得係一般般...

迷人超:
MACROSS之後我就覺得MARCOSS7都唔錯,反而MACROSS F就一般,女角除外,女皇好,幾時都係女皇好.
我就是懶得砌的人所以選擇了合金.
開於玩具我會咁講,如果是設計上沒有辦法的解決的問題(最少我都想唔到的)我會接受,如MP老麥好多人罵,但可以想想係無乜辦法的.而呢一款,好多問題只要做多一點就可以解決了,呢D我就唔多接受了.

bbf1125:
個價就OK啦,影D相來睇下呢.

redfish:
又貴左了嗎?我都未買呢...

原罪:
佢?你如果去開台灣可以搵下佢的.

ic,既然佢鐘意P囡,就梗係買P囡呢
啊,起初以為仲要剪件添
尋日收工閃去葵芳,遲咗步,見人拎住走,賣晒
搵咗朋友幫我買,希望買到啦
yukishi:
創聖天使我是想入隻玩下的,不過新玩具都買唔切所以一直都只是看看,現在更貴了就更無希望...
河森老師的設計一時時啦...佢早年同NHK合作的短片唔錯了.

Avan:
老婆大人由早年的芭比之後是JENNY現在就是P女了,只是近年買P女出手最狠...家中全部加起來應該都有6~70隻.
隻VF-25S應該唔洗急啦,一去到OVER1.2K又少好多人買的了.
頭像被屏蔽
想問一下意見, 其實如果間公司鐘意玩出原原機再出甲, 跟住又會黎套一次過包晒既, 咁我地係咪應該一開始就等呢?  :67:
原帖由 warxv 於 13-8-2009 14:32 發表
yukishi:
創聖天使我是想入隻玩下的,不過新玩具都買唔切所以一直都只是看看,現在更貴了就更無希望...
河森老師的設計一時時啦...佢早年同NHK合作的短片唔錯了.

Avan:
老婆大人由早年的芭比之後是JENNY現在就是 ...

創聖天使我初出果時已入, 玩了一次之後便冇再玩, 跟住仲平放左, 因唔用stand 係企唔到的, 至於呢隻vf-25s 琴晚玩左1 次後已唔係咁想玩, 因個變形結構攪到仲複習過隻gunbuster, 星期六應該會再裝甲玩多次的, 睇下到時有冇心情影相啦o
頭像被屏蔽
原帖由 warxv 於 13-8-2009 02:32 PM 發表
yukishi:

Avan:
老婆大人由早年的芭比之後是JENNY現在就是P女了,只是近年買P女出手最狠...家中全部加起來應該都有6~70隻.
隻VF-25S應該唔洗急啦,一去到OVER1.2K又少好多人買的了.

6~70隻:Q
有時間影張相黎睇吓 :DD
原來日本賣緊8千幾yen :no:
*我個簽名比人del咗,唉!
bad-aries:
呢個問題好有趣,可以講好長篇呢.
簡單D講就自己的情況好似TF2文哥明知有VER2的了但都入左先,睇完電影有得玩開心D!等在10月電鍍版就唔係個FEEL了,而且4百幾來多隻都負擔到.
呢一款個價一開就1K,而且在TV完左之後先出...基本上就決定只入呢一款了.不過難保之後有MOVIE版,兩套甲特別色加貼紙...但份愛就只有呢個價位,點出都唔會追多隻了.

bbf1125:
加油!!
我想你可能有D了解我點解寫呢一編同寫時的心情了...

Avan:
佢由芭比至今6~70隻應該有的了.不過佢又唔係隻隻拆,而且擺係邊只有佢知...
想你比D意見,我想砌隻公仔比老婆做禮品,1千左右,但我係唔識化妝的...有什麼介紹?

吓8千YEN,半價...BANDAI真係玩野.
原帖由 warxv 於 13-8-2009 10:28 AM 發表
MACROSS之後我就覺得MARCOSS7都唔錯,反而MACROSS F就一般,女角除外,女皇好,幾時都係女皇好.
我就是懶得砌的人所以選擇了合金.
開於玩具我會咁講,如果是設計上沒有辦法的解決的問題(最少我都想唔到的)我會接受,如MP老麥好多人罵,但可以想想係無乜辦法的.而呢一款,好多問題只要做多一點就可以解決了,呢D我就唔多接受了.

我都十分同意,DX合金係有好多改善空間,Bandai絕對可以及有能力做得更好。
可能佢想效法CM's,遲下出個甚麼改訂版、Ver.1.5/2.0、或轉一轉色+改良,再賺多一筆。:67:
頭像被屏蔽
原帖由 warxv 於 13-8-2009 02:32 PM 發表
bad-aries:
呢個問題好有趣,可以講好長篇呢.
簡單D講就自己的情況好似TF2文哥明知有VER2的了但都入左先,睇完電影有得玩開心D!等在10月電鍍版就唔係個FEEL了,而且4百幾來多隻都負擔到.
呢一款個價一開就1K,而且在TV完左之後先出...基本上就決定只入呢一款了.不過難保之後有MOVIE版,兩套甲特別色加貼紙...但份愛就只有呢個價位,點出都唔會追多隻了.

bbf1125:
加油!!
我想你可能有D了解我點解寫呢一編同寫時的心情了...

Avan:
佢由芭比至今6~70隻應該有的了.不過佢又唔係隻隻拆,而且擺係邊只有佢知...
想你比D意見,我想砌隻公仔比老婆做禮品,1千左右,但我係唔識化妝的...有什麼介紹?

吓8千YEN,半價...BANDAI真係玩野.

係喎,我睇到之後都啞咗...

1k左右...
得27cm可以諗諗,妝可以搵人化既
但可能現成買隻成品會化算啲呢
迷人超:
最近的機會是電影版!!

Avan:
THX!邊到又多D公仔可以睇下?我想自己整有D誠意,佢又喜歡D兩隻眼唔同色的公仔,我想自己動手才有了.

即是BANDAI又在玩野,定高D個價佢就批高D變相要批同零售賺少D...
頭像被屏蔽
原帖由 warxv 於 14-8-2009 11:42 AM 發表
迷人超:
最近的機會是電影版!!

Avan:
THX!邊到又多D公仔可以睇下?我想自己整有D誠意,佢又喜歡D兩隻眼唔同色的公仔,我想自己動手才有了.

即是BANDAI又在玩野,定高D個價佢就批高D變相要批同零售賺少D...

日本啲舖頭周時都大劈價...
只係香港比較少遇到(執嗰啲都未必會平得到咁多,唔係會好入肉)

warxv兄搵27cm既,可以喺信X 二樓嗰間買body(我睇過好似比其他賣公仔既舖頭平啲)
頭,眼,衫,假髮 可以去銀X 地庫 搵搵, 行入啲仲有舖頭,裡面27mm既物資都多少少

:64: