Toysdaily 玩具日報

一點玩後感…~VF-25S FULL ARMOR MESSIAH~

頭像被屏蔽
原帖由 warxv 於 11-8-2009 04:25 PM 發表
elvischoi:
好彩我可以光明正大的帶回家...

fubontoy:
1/60的SUPER PACK又幾好WOW,我非常的滿意.

乂WiNgZeRo乂:
1.2K左右啦.

kasumi828:
你頭像中的公仔好吸引.......

Avan:
你個頭像都係如吸引.....
好似有行貨返了.

bbf1125:
幾一般的一款...可以睇定D更平時才出手,錯過了也沒什麼損失.

呂品器:
按經驗估有機會三位數呢!

黑色三連敗:
更係買艦啦,今年是MACROSS升空的日子,點都買隻賀一賀佢!!

wingng01:
THANK YOU!!

:64:
大圖:
^^ 你頭像位race girl(唔記得佢叫咩名,以前有save開佢既相)仲吸引呢:shy:
過兩日出去睇吓咩價錢先
afford到就買返黎玩
頭像被屏蔽
原帖由 warxv 於 11-8-2009 04:25 PM 發表
elvischoi:
好彩我可以光明正大的帶回家...

fubontoy:
1/60的SUPER PACK又幾好WOW,我非常的滿意.

乂WiNgZeRo乂:
1.2K左右啦.

kasumi828:
你頭像中的公仔好吸引.......

Avan:
你個頭像都係如吸引.....
好似有行貨返了.

bbf1125:
幾一般的一款...可以睇定D更平時才出手,錯過了也沒什麼損失.

呂品器:
按經驗估有機會三位數呢!

黑色三連敗:
更係買艦啦,今年是MACROSS升空的日子,點都買隻賀一賀佢!!

wingng01:
THANK YOU!!

:64:
大圖:
^^ 你頭像位race girl(唔記得佢叫咩名,以前有save開佢既相)仲吸引呢:shy:
過兩日出去睇吓咩價錢先
afford到就買返黎玩
我呢d老人家只會對vf-1系..有興趣..後面出果d越出越複雜.."less is more"真係好難做到..:77:
MACROSS F 點都要買一隻呢句話可能要收翻
睇TV時好鍾意呢個design, 不過要做成玩具又真係好累贅
睇完你嘅comments,決定等等1/100,
不過Bandai Robo魂似乎會出埋敵機, 希望1/100同Robo魂嘅比例唔好差太遠啦
原帖由 WalkerMachine 於 11-8-2009 20:10 發表
睇TV時好鍾意呢個design, 不過要做成玩具又真係好累贅
睇完你嘅comments,決定等等1/100,
不過Bandai Robo魂似乎會出埋敵機, 希望1/100同Robo魂嘅比例唔好差太遠啦

上次C3同河森傾,佢自己都最中意VF-25可以實現重裝甲變型,話用左好多心機.
但始終CG/設定同玩具實物係兩樣野黎.
如果我係BANDAI,我會在呢套玩具中加多一件固定件,等機頭同條腰唔好成日甩,背翼可以安定D.
原帖由 warxv 於 11-8-2009 10:46 AM 發表
yukishi:
可能我隻太鬆GERWALK形態時真係頂唔住.
我看你的擺法好似兩腳未扣緊,雙翼是靠兩手頂著,這樣是拿起來會不會有問題?
我的一隻關節就沒有那麼緊了,如果這樣是擺不放在架上一拿上手就全都移位了.
模型我仲有高達大軍我排隊中,所以未有接觸,不過看別人的感覺不錯,可動幾好只是身形單薄了一點.

樓主眼利!
冇錯我呢隻gerwalk係用對手的膊頭件頂住對翼的:!
而兩腳當然係唔會扣緊
扣緊左的話就唔可以做到八字腳了, 這點就算模型版都係一樣
而用膊頭頂住對翼呢個做法, 基本上我拿上手玩都好穩陣
我反而係唔可以將gerwalk放在個架上, 一放上去對腳就掉下來...

我無買~:p
不過幫朋友走私…抱下都開心…
用 「惡搞」來形容變形系統…這是因為玩具設計問題,還是機械設定的問題呢?
兩間公司製作變形程序都很接近原著,是否河森的設計不對口味呢?

感覺warxv對 macross 的愛還不夠:DD
原帖由 fubontoy 於 11-8-2009 05:36 PM 發表
let's has more 就真....

咩意思?:45:
頭像被屏蔽
Brother, GX-46 和這隻比較, 那隻高分些呢?
原帖由 呂品器 於 11-8-2009 02:39 PM 發表

如果大大等得....  我覺得而家($12XX)有下調空間架...

旺角已有地方做緊11魚多少少
好彩我已經做左決定
個裝太重好難企
所以放棄:30:
原帖由 K66 於 11-8-2009 08:15 PM 發表

上次C3同河森傾,佢自己都最中意VF-25可以實現重裝甲變型,話用左好多心機.
但始終CG/設定同玩具實物係兩樣野黎.
如果我係BANDAI,我會在呢套玩具中加多一件固定件,等機頭同條腰唔好成日甩,背翼可以安定D.

咁對於一個設計師黎講, 千幾蚊可以買到一個好比心機既idea 一都唔貴既
.
.
.
.
.
(設計師角度)

睇完大大既c3 對話
原本得少少興趣既我, 都好想入返隻
事關小弟都係從事設計............................有d想了解河深老師多d:66:

原帖由 聶風 於 11-8-2009 11:33 PM 發表
Brother, GX-46 和這隻比較, 那隻高分些呢?

GX-46鐵甲萬能俠?
大細, 價錢都唔同水平的喎, 好難比~
如同GX-45刃馬一體比 (VF-25S armored版battroid時同刃馬一體高度比較接近)
GX-45貴大約三魚 (二者都拿現時所知最低價)
玩法二者各有各好 (個人比較喜歡VF-25, 變型唔洗換餐死)
其實好難話邊隻好D
最好係兩隻都買:x