Toysdaily 玩具日報

查看: 14466|回復: 32

SALES 手法變了

今日去左集團式,見隻神瞬無PRICE, 咪問下佢LAW,諗住報下料:52:
起初佢話$45X,如果你見到其他地方平過我呢個PRICE, 佢會退番個DIFFERENT 數比客,咁我聽完想走人之際,咁佢叫番我,問我你見邊個價最平,咁我求其講過價來,佢比我講果個$再平8蚊,咁都得。:34:
其實之前聽到,集團式既商場某一老闆話,我D神話一定買嬴集團式,我有一班熟客。。。聽多一陣, 佢好似好唔妥集團式, 不久今天,整個商場很多SHOP既神瞬都要親身問價。
原帖由 eric_ho13 於 17-7-2009 11:58 PM 發表
今日去左集團式,見隻神瞬無PRICE, 咪問下佢LAW,諗住報下料:52:
起初佢話$45X,如果你見到其他地方平過我呢個PRICE, 佢會退番個DIFFERENT 數比客,咁我聽完想走人之際,咁佢叫番我 ...

yes ah, i buy SDX yesterday , they also ask me what is lowest price i see then he give me the lowest price :43:
原帖由 eric_ho13 於 17-7-2009 11:58 PM 發表
起初佢話$45X,如果你見到其他地方平過我呢個PRICE, 佢會退番個DIFFERENT 數比客,咁我聽完想走人之際,咁佢叫番我 ...
咁你求其講三佰嘛,睇吓佢會唔會292比你都好吖,唔得又唔駛死既,我明天試吓先???:34: 大大咁你最後有冇買呀?:45:
開口中~:58:
1-600 :52:

我都想買呀, 可否明示, 等唔洗叫高價? Thanks~ :77:
吓,唔標價錢都得.咁奇怪??不過呢度曾幾何時好多大大都話唔鍾意幫趁的唔標價錢的舖頭..咁佢咪好大影響.不過其實集團式都唔駛驚比人頂啫,從來都係佢頂人,邊有人可以頂佢.根本佢唔駛驚啦.話晒都係香港Bandai的半個代理.
原帖由 hunghung1212 於 18-7-2009 01:30 AM 發表
吓,唔標價錢都得.咁奇怪??不過呢度曾幾何時好多大大都話唔鍾意幫趁的唔標價錢的舖頭..咁佢咪好大影響.不過其實集團式都唔駛驚比人頂啫,從來都係佢頂人,邊有人可以頂佢.根本佢唔駛驚啦.話晒都係香港Banda ...

你講吓好,佢係笨大一個角佢都發到豬頭啦,有其他店家以頂平佢一元半角為榮,但係做生意係唔係一味平平平咁簡單呀?
原帖由 braveking 於 18-7-2009 12:55 AM 發表
咁你求其講三佰嘛,睇吓佢會唔會292比你都好吖,唔得又唔駛死既,我明天試吓先???:34: 大大咁你最後有冇買呀?:45:

我無買架? 因我報 $41x , 我又唔心急玩, 不過多口問一下, 如果平,  想報下料比各大大而自己又買番一隻:34:
原帖由 braveking 於 18-7-2009 12:55 AM 發表

比較想知如果你話賣七個半,佢地會唔會俾五毫子你呢?
人多會唔會咁講呀...等我有機會試下先
我見到尋日數字商場集團式都係寫明一句話
" 歡 迎 議 價 "
好似想同大家玩心理戰咁
只怕你開得唔夠低

仲有聽到佢地想玩埋膠袋稅
但係串少少0係度講句
等你地間舖大過200呎先講

話說我三日前去佢買果陣未有牌返, 各位大大唔知拎左未
哈哈...我昨晚都去過....諗住去睇下SDX 撒旦高達既價位於
佢問我有無低過300, 我話有, 結果就295比我

仲拎好多盒比我睇, 叫我睇到岩先比錢...
前日我係葵芳集團式都係咁~店員見我拎盒神聖衣瞬係度睇
主動問我"樓下"賣幾錢~話跟佢價再平$5俾我
有得平固然開心~.買之餘多口問佢點解依家咁樣
佢話老闆落order盡量散哂d貨喎

不過我反而欣賞集團式依家有"14日購物保障"
件玩具有問題可以14內拎返去換~有單有據俾你~真係好放心
肯為顧客著想絕對係好事:71:
what u guys mean? 集團式?
不過我反而欣賞集團式依家有"14日購物保障

幾萬年前試過買野有壞件,去佢地度換,爽快完成!
邊有人地咁多「啊芝啊咗」,
只係有承擔同冇承擔的分別,不是什麼新鮮事呢...
原帖由 forlornchris 於 18-7-2009 07:12 PM 發表
what u guys mean? 集團式?

一間「菇」字頭的店