Toysdaily 玩具日報

查看: 14397|回復: 12

難得一入o既 Tomica

雖然 Tomica 新推出o既 133 號 Long Tomica 神戸製鋼5軸重型#機,
係 Tomica 系列中o既通常品, 但係尋日 Post 新入手o既 Tomica 時已經講過,
因為代理方面基於 License 問題,唔能夠入到行貨, 迫到好多儲開 Tomica o既人要捱貴價入水貨,
連本人一向同佢入開 Tomica o既行家亦都表示無奈,可以話係一大諷刺,
不過難得o既, 係果位行家知道我係想要呢架 133 之後,
亦幫我入手, 認真唔話得, 今日終於安全抵步, 仲有朝比奈陪佢過o黎添, 佢又知我鍾意涼宮啵,
真係要向佢講聲多謝先啦~~ :DD

去相先~~

同初音合照又幾襯啵, 大家一樣係綠色~~ :x

升起#臂

Extra--朝比奈みくる

再 Extra--今日同時接收o既 Kotoko 新 CD Single--蒼-iconoclast

Tomica 最新o既 134 京成 Vovol B10MA 掛接巴士已經推出,
玩開巴士o既我自然亦唔會放過啦, Tomica 已經開始o係越南設廠出車,
唔知今次 134 會係 Make in China 定係 Made in Vietnam 呢~?

Thanks for reading~ :)
我對你後面D巴士模型有興趣D:43:
134  , 135made in china
136 made in越南
唔係藍色黎嫁咩:@
好長....
原帖由 manlok 於 28-6-2009 14:43 發表
唔係藍色黎嫁咩:@

對我o黎講隻色有D藍中帶綠

初音用葱做嘜頭, 佢o既顏色都係其中原因~
原帖由 影武者 於 28-6-2009 15:37 發表
好長....

有名你叫--Long Tomica 嘛~~ :^
原帖由 KokYin 於 28-6-2009 02:42 PM 發表
134  , 135made in china
136 made in越南

d手工有冇分別?
我今日買了135火車頭,好靚:71:
原帖由 KUUGA/(0V0)/ 於 28-6-2009 18:02 發表
我今日買了135火車頭,好靚:71:

135 火車頭我覺得麻麻, 而且我又唔係玩開火車, 我唔會入

依家係等架 134 同 136~:D
你入架133幾錢???

我睇過都唔平wo:70:
原帖由 chankakam9568 於 3-7-2009 16:41 發表
你入架133幾錢???

我睇過都唔平wo:70:

我只可以講o既係, 貴過一般通常版 Long Tomica,
因為慢遜入唔到行貨, 迫到好多想入呢架車o既人捱貴價入水車,
我只可以講o既係--慢遜, 你真係唔好再做代理啦! :angry:
我係JP買都係525