Toysdaily 玩具日報

查看: 144799|回復: 94

[玩具介紹] Hot Toys Batman & Batmobile

細過有冇想過擁有一部蝙蝠車呢?
自從batman出現交通工具之後,蝙蝠車可說是佢既最佳拍擋
當然總會幻想從瀑布下的秘密基地一躍而出
開動會著火既引擎火速到達罪惡現場....
當然超人總是及時到達(定罪犯手腳太慢呢)
之後當然係邪不能勝正
如此一部超級跑車每個男孩總會幻想有一部
不過細既模型合金車已經滿足唔到宜家長大0左既大細路
由膠公仔到1/6,不斷追求更原著像真既比例
終於有玩具商開發一部巨大比例既蝙蝠車比12寸batman玩啦
hot toys今次都可算是經典....有玩具商會出0甘大既玩具嗎?
個盒都成個雪櫃0甘大....大家收藏可傷腦筋啦..
其實要成品一件0甘大既玩具係非常困難的
不得不佩服hot toys的勇氣和熱誠!!
玩具四輪可獨立轉向,橡膠車軑
極閃既冷光既車燈,可完全開合既車窗
6組可調整角度既定風翼,精緻既車廂內部...
如果可改善玻璃窗既膠水位就完美了
整體來說已經完成度十分高,不過fans心裡總是有更高的要求
可能這就是對玩具的執著吧
你有冇想過擁有一部蝙蝠車呢?

p.s.特別多謝版主max協助拍攝!!一個人根本玩唔到呢隻龐然大物呢....
    鳴謝 hot toys借出產品拍攝

DICK'S SIDE

拍攝現場!!
MAX'S SIDE

係唔係想毒死人呀...:46:
哇 真係好正

最衰 屋企細 冇得買
真係好正....
可惜呢件龐然大物,
唔係人人都有地方收藏.....:(
香港玩具界既光榮:71:
are you serious??? they just tape the wires on the back and not even hide them?
影大件野...的確係一個唔錯嘅經歷.............拍埋batman一齊...氣勢真係超勁~!!

ps. 辛苦晒喇Dick~ 要你貼咁多幅相...
吓次若果再有野玩...請通知聲~~:77:
:79:  我仲未有得囉~~~~
正到爆ar....:79:
:71: :71: :71:
very good:71: :71: :D
:71: :$ :handshake:
batmobile 係好正. 但我自己覺得佢內籠好似簡單左d.

而且好担心定風翼幼身位, 好易斷.
好正d相............:71: