馬仔 發表於 28-2-2018 17:54:03

wwwkcc 發表於 28-2-2018 04:38 PM
當日唔聽你講衝去訂依家真係捉蟲,希望剩係顏色問題其他ok啦,攞埋隻機甲後都要學吓唔好咁衝動 ...

我都沖動左, 定左, 睇下佢出成點.............

taken 發表於 28-2-2018 19:33:57

到出隻電導色之類時放左舊哩隻啦。

CPY_2001 發表於 28-2-2018 19:54:07

實物拎上手係真係好正,但點解差少少唔做好埋佢呢⋯⋯該死的千值練真係走火入魔啦,肯定留返別注版先會上埋色

lydiamomo0903 發表於 28-2-2018 21:18:24

目前日本論壇那邊討論最多的是胸與腰間的機關,
雖然活動力很廣,但過度彎曲的話,這個卡榫會鬆開,
然後超難裝回去..........難裝到有些同好已經打算送回千值練去修了,看來看去我覺得這邊設計是個失敗~
至於大家在意的色澤部分,真的是還好~
入手的朋友要注意那卡榫..

https://twitter.com/tekkiymtmt

tony117925 發表於 28-2-2018 22:26:07

拎左,其實可動, 整體比例都唔錯,但上色,配件數量同可玩性真係對唔住個價錢,和帝皇萬能俠完全不能比,下次訂Devolution蓋特真係要諗清楚:cool:

faixwong 發表於 28-2-2018 22:34:21

孤注訂咗都唔知幾時派?

kenkenmy 發表於 1-3-2018 00:26:44

faixwong 發表於 28-2-2018 10:34 PM
孤注訂咗都唔知幾時派?

我都想知~原本係孤注訂就係因為過數方便

squall126 發表於 1-3-2018 00:50:32

lydiamomo0903 發表於 28-2-2018 09:18 PM
然後超難裝 ...

CHING我是的也是這樣....可以怎辦~?

老實人 發表於 1-3-2018 01:23:41

squall126 發表於 1-3-2018 12:50 AM
CHING我是的也是這樣....可以怎辦~?

Squall兄!你買返黎無耐就咁?

squall126 發表於 1-3-2018 01:39:52

老實人 發表於 1-3-2018 01:23 AM
Squall兄!你買返黎無耐就咁?

Ching你好,
一拉後就出左黎,之後合唔返。。。

追風 發表於 1-3-2018 01:47:20

這脫出的現像,和帝皇那支差不多吧? 只不過帝皇那支要玩久了比較會發生而已。:69:

老實人 發表於 1-3-2018 01:51:48

squall126 發表於 1-3-2018 01:39 AM
Ching你好,
一拉後就出左黎,之後合唔返。。。

下!佢個video又可以左右前後動!係唔係太緊

squall126 發表於 1-3-2018 01:53:46

老實人 發表於 1-3-2018 01:51 AM
下!佢個video又可以左右前後動!係唔係太緊

佢個joint位好奇妙, 甩果個位係上下果下,但佢無預到咁易甩出黎之後係入唔返去

taken 發表於 1-3-2018 07:46:06

今次問題係條腰…………

til520102 發表於 1-3-2018 09:55:02

lydiamomo0903 發表於 28-2-2018 09:18 PM
然後超難裝 ...
帝皇萬能俠就有一些人玩到腰斬了..........甚至還過了保固期,
只是這裡沒人發,
像MB 00Q 斷手、零件白化彎曲也沒看到TD這裡有任何災情,

這次我看到真三一有發圖的最後都有裝回去了,
而且並不是很好裝 這個設計真不算好,

不知道是設計師方面的問題(坂本洋一+T-REX)
還是千值練人員量產時控管出問題,
看目前的討論也不排除是個體差的可能性......

高價玩具把玩上小心一點會比較好

頁: 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23
查看完整版本: 千值練 真三一萬能俠 一號