Toysdaily 玩具日報

查看: 76209|回復: 145

聖鬥士星矢 1986~永遠 所有星矢玩具中最貴且最稀有的一套...........夢幻逸品.

從1986~目前,"所有"聖鬥士星矢的玩具(未使用新品),最難找的依序為:

聖衣櫃(懸賞品)>限定暗黑旧青銅>人馬座(懸賞品)

有懸賞品-聖衣櫃(新品)的玩家可否po個圖片?  本人收了10年未曾見過懸賞品-聖衣櫃(新品)5個一次集齊! 只見過冰河的聖衣櫃新品

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

這套花了約HK$60000元, 是我10年的收集生涯中第2次見到一套限定旧暗黑新品, 所以市場上真的很少見! 比懸賞品還稀有! 它是大系1987年剛出售時發售的,窓箱版旧青銅最先發售,再來是限定暗黑,鋼鐵聖鬥士.....

玩具畢竟還是玩具,買什麼版本,是否有價值都不是重點,那都是個人價值觀問題.沒有對錯! 重點是是否真心喜愛這個玩具! 買了之後能讓自己心滿意足才是最重要~~~所以我收了10年大系都沒有放棄過,即使買貴了,我也甘之如飴!

:50: :『借問聲...用左幾錢入手呢?』

望落好新淨.....依set 真係..... :@
:65: 你好嗎~
小女子有儲開星矢玩具的~:78:
大大可以在現時點二樓找找應該有:78:
大大所講的大系聖衣箱是有的,當年日本限定品香港應該只有少數人有:78:
至於圖中暗黑限定幾年前出過香港版,小女子都有齊:78: 而且當時買晒全部送港版暗黑聖衣箱:78:
而假人馬港版亦曾經以抽奬形式出過小女子亦都有:78:

原帖由 J子 於 22-5-2009 09:10 PM 發表
大大所講的大系聖衣箱是有的,當年日本限定品香港應該只有少數人有:78:
至於圖中暗黑限定幾年前出過香港版,小女子都有齊:78: ...

你用左幾錢買:@
原帖由 。天翼。 於 22-5-2009 09:16 PM 發表

你用左幾錢買:@

如果係香港o個set 就好平,幾百蚊攪掂, 我當年都散入左個暗黑聖衣箱($40 only), 假人馬早排$200都有

日本初版就唔同講法....
原帖由 blueblue 於 22-5-2009 09:20 PM 發表

如果係香港o個set 就好平,幾百蚊攪掂, 我當年都散入左個暗黑聖衣箱($40 only), 假人馬早排$200都有

但日本初版就唔同講法....

可能小弟唔識啦:)
:71: :71: :71: 嘩~勁啊
小弟都有1SET, 不過唔係5隻都全新
你呢SET肯定好貴:69:
另外你呢張號外,我都係第1次見
:50: 勁人
我都POST吓:36:

原帖由 J子 於 22-5-2009 09:10 PM 發表
至於圖中暗黑限定幾年前出過香港版,小女子都有齊:78: ...

咁有冇抽埋教皇?
原帖由 沙加教皇 於 22-5-2009 09:37 PM 發表

咁有冇抽埋教皇?

:65:
當然有啊∼:78:
原帖由 blueblue 於 22-5-2009 09:20 PM 發表

但日本初版就唔同講法....

其實在小女子眼中無分日版或港版:78:只要是星矢玩具就是:78:
只是完了小女子的大系夢:78:
這只是小女子的感覺,希望大大見諒:64:
原帖由 J子 於 22-5-2009 09:47 PM 發表

其實在小女子眼中無分日版或港版:78:只要是星矢玩具就是:78:

質素差好多:69:
港版爆電渡, 膠件合金件都爆:69:
開盒DISPLAY 同 唔開盒收藏都爆:69:
原帖由 聖鬥士JACK 於 22-5-2009 09:51 PM 發表
質素差好多:69:
港版爆電渡, 膠件合金件都爆:69:
開盒DISPLAY 同 唔開盒收藏都爆:69:

開頭的確是不好:sad: 但後期改良左好多∼:78:
原帖由 J子 於 22-5-2009 09:47 PM 發表

唔係呀,可能我表達得唔好,
其實我當年復刻都有入呀,冇可能咩都買初版的...復刻有復刻好

我絕對贊成『是星矢玩具就是』.........

有再版梗係要入啦:^