Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Transformers 變形金剛 MP-60 & MPG-09 超神MasterForce Ginrai 仁萊

btw獅王仲會唔會出????
要買都係等現貨先+出咗評價先
(利申: 有Fanshobby全set + LG-EX)
應該會用MPG重出史達+獅王
最後一款MP, 可惜出唔到MP JAZZ PORSCHE
見到配件有兩個人仔,一大一細,細的可能是坐入車廂,大的變引擎合體 fit 返胸口個 size。個 effect 件想表達天超魂,地超魂,人超魂。另外,獅王方面雖然講咗話 cancel,但睇MPG個勢,加上詢眾要求,絕對有機會出得返。
合體後對手真係小家
胸口咁多個窿接合位,預左出埋神彈吧
salaslam 發表於 10-4-2024 04:01 PM
要買都係等現貨先+出咗評價先
(利申: 有Fanshobby全set + LG-EX)

Fanshobby個set最正,如果細隻番D會更好。
貨櫃模式兩隻手凸曬出嚟(扮煙通?)
係唔係淨係得我覺得有啲失望?

當然要取捨,我寧願而家咁樣好過對手太短
感覺只須多一個伸縮關節就可以解決人型手短及貨櫃雙手太外露問題...
100隻 MP Full list
為何分兩隻,多舊魚,買主體唔會買個貨櫃合體?
馬仔 發表於 11-4-2024 06:19 PM
為何分兩隻,多舊魚,買主體唔會買個貨櫃合體?

官方話:一隻係 玩具樣式,另一隻係 動畫樣式。
如果覺得冇必要,大可以只買 MPG 版。而 d 個世界又真係的確有人只買車頭,唔要貨櫃呢。
一齊都只係  marketing 技倆。

Vince 發表於 11-4-2024 01:41 PM
100隻 MP Full list

100隻,咁就過咗二十年…… 小弟覺得最正係17 18 19 20 22 24 25 27 30 33 35 等等都有極好的變形方式和外型取得平衡,都是集中在中間時期,之後44, 45等等都係甚好。
百載真純 發表於 11-4-2024 07:02 PM
100隻,咁就過咗二十年…… 小弟覺得最正係17 18 19 20 22 24 25 27 30 33 35 等等都有極好的變形方式和 ...

還是覺得01你最好